Emlékek a nyaralásról: így dekorálhatsz a tengericsillagokkal

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Emlékek a nyaralásról: így dekorálhatsz a tengericsillagokkal

A tenger- és óceánparti nyaralásokról származó emlékeket mindenki szívesen nézegeti, hiszen megannyi csodás pillanatot idéznek fel. Te is szeretnéd, ha végre nem a szekrény mélyén porosodnának a nagy gonddal gyűjtögetett herkentyűid? Mutatunk néhány csodás inspirációt a felhasználásukra!

Hogyan szárítsd ki?

Bármennyire tökéletesen mutatnak a képeken látott inspirációk, a tengeri csillagokról tudnod kell, hogy legalább annyira kellemetlen az illatuk, mint a napon felejtett halaknak és kagylóknak. 

Emiatt a partra vetett, már elpusztult tetemeket első körben nagyon alaposan öblítsd le, de legyél gyengéd és óvatos, hiszen a karok könnyen letörhetnek.

Ezután tedd egy tiszta és egyenes felületre a csillagokat, karjaikat igazgasd el úgy, hogy a kívánt formát adják ki. A biztonság kedvéért tűvel rögzítheted is őket, de csekély eséllyel fognak elmozdulni.

Ezt követően rakd jó messzire a lakástól a száradásra ítélt darabokat, és ügyelj rá, hogy végig érje őket a tűző nap.

A csillagok méretétől és a hőmérséklettől függ a szárítás időtartama, ami néhány órától pár napig tarthat. Miután a csillagok kiszáradtak, jöhet a dekorálás!

Újragondolt ajtódíszek Kép forrása: Etsy.com

Az egymásra felfűzött tengeri csillagokból könnyedén készíthetsz látványos kopogtatót, ajtódíszt. Ennek az egyszerű dekorációnak a megvalósításakor nincs más dolgod, mint hogy egy sodort madzagra egyesével felragaszd a csillagokat.

A madzag két végére rögzíthetsz kagylókat, de természetesen akár a csillagok között is ékesítheted az alapot különféle tengeri herkentyűkkel.

Ha jobban preferálod a háromdimenziós díszeket, akkor a tengeri csillagok felhasználásával csodás szélcsengőt is készíthetsz.

Különösen hangulatos lehet a látvány, ha a felső, rögzítő részt azokból az uszadékfákból állítod össze, amiket szintén a nyaraláson gyűjtögettél.

Fektesd őket egymásra, rögzítsd rájuk az áttetsző damilokat, majd fűzd fel a szebbnél szebb csillagokat és kagylókat. Már csak méltó helyet kell találnod neki…

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba