Emlékek a nyaralásról: így dekorálhatsz a tengericsillagokkal

Írta: ,

A tenger- és óceánparti nyaralásokról származó emlékeket mindenki szívesen nézegeti, hiszen megannyi csodás pillanatot idéznek fel. Te is szeretnéd, ha végre nem a szekrény mélyén porosodnának a nagy gonddal gyűjtögetett herkentyűid? Mutatunk néhány csodás inspirációt a felhasználásukra!

Hogyan szárítsd ki?

1/6 Hogyan szárítsd ki?

Bármennyire tökéletesen mutatnak a képeken látott inspirációk, a tengeri csillagokról tudnod kell, hogy legalább annyira kellemetlen az illatuk, mint a napon felejtett halaknak és kagylóknak. 

Emiatt a partra vetett, már elpusztult tetemeket első körben nagyon alaposan öblítsd le, de legyél gyengéd és óvatos, hiszen a karok könnyen letörhetnek.

Ezután tedd egy tiszta és egyenes felületre a csillagokat, karjaikat igazgasd el úgy, hogy a kívánt formát adják ki. A biztonság kedvéért tűvel rögzítheted is őket, de csekély eséllyel fognak elmozdulni.

Ezt követően rakd jó messzire a lakástól a száradásra ítélt darabokat, és ügyelj rá, hogy végig érje őket a tűző nap.

A csillagok méretétől és a hőmérséklettől függ a szárítás időtartama, ami néhány órától pár napig tarthat. Miután a csillagok kiszáradtak, jöhet a dekorálás!

Újragondolt ajtódíszek Kép forrása: Etsy.com

2/6 Újragondolt ajtódíszek

Az egymásra felfűzött tengeri csillagokból könnyedén készíthetsz látványos kopogtatót, ajtódíszt. Ennek az egyszerű dekorációnak a megvalósításakor nincs más dolgod, mint hogy egy sodort madzagra egyesével felragaszd a csillagokat.

A madzag két végére rögzíthetsz kagylókat, de természetesen akár a csillagok között is ékesítheted az alapot különféle tengeri herkentyűkkel.

Ha jobban preferálod a háromdimenziós díszeket, akkor a tengeri csillagok felhasználásával csodás szélcsengőt is készíthetsz.

Különösen hangulatos lehet a látvány, ha a felső, rögzítő részt azokból az uszadékfákból állítod össze, amiket szintén a nyaraláson gyűjtögettél.

Fektesd őket egymásra, rögzítsd rájuk az áttetsző damilokat, majd fűzd fel a szebbnél szebb csillagokat és kagylókat. Már csak méltó helyet kell találnod neki…

Keretbe foglalva

3/6 Keretbe foglalva

Az előbbi példákhoz hasonlóan ez a megoldás sem igényel komolyabb kézügyességet, legfeljebb némi szépérzéket.

Vásárolj egy üres képkeretet – vagy fess újra egy meglévőt. Figyeld meg a színválasztékot, hiszen itt egészen tökéletes!

A kék keret a vízpartra, a piszkos sárga pedig a homokra enged következtetni, de természetesen bármilyen, a lakásodhoz illő árnyalatot felhasználhatsz. Ha a keret megvan, egyesével rögzítsd a hátulján a madzagra felfűzött és alaposan kiszárított tengericsillagokat.

A kétoldalt díszíthető képkeretet a változatosság érdekében nem csupán a falra akaszthatod, amennyiben találsz neki megfelelő helyet, akár fel is lógathatod a lakásban.

Az apró légmozgások hatására a keret és a csillagok is külön-külön fognak keringeni – persze csak ha kellő helyet hagysz közöttük!

Asztali dísz gyanánt

4/6 Asztali dísz gyanánt

Amennyiben találsz otthon egy alacsony falú, téglalap alakú ládát, úgy azt bátran teletömheted a csodás tengeri kincsekkel, és a díszt felhasználhatod az asztalon, futó helyett.

Ha nem csak ideiglenesen dekorálnál ezzel a praktikával, a nappalidban bármilyen méretű és formájú kosárkát választhatsz a célra.

A lehető legegyszerűbb a dolgod, ugyanis csak egymásra kell halmoznod a megtisztított, kiszárított korallokat, tengeri csillagokat, kagylókat és vázakat.

Persze a gyűjtögetésnél legyél óvatos! A partra vetett, elhullott élőlények között is lehet olyan, ami védett fajhoz tartozik, s ezáltal tilos begyűjteni. Viszont, ha már tájékozódtál, vagy árusnál vásároltál, akkor jóval nyugodtabban vághatsz neki a hazaútnak és az itthoni díszítésnek.

Akasztónak is tökéletes

5/6 Akasztónak is tökéletes

Ha sikerült kellően masszív és méretes csillagokat, kagylókat beszerezned, akkor azokat akár akasztóként is felhasználhatod. Persze ez csak a látszat, tulajdonképpen a tengeti herkentyűk egyszerű díszek az akasztók fölött.

Így már egészen egyszerűen boldogulhatsz, csupán az egyesével rögzített, apró fogasokat kell rögzítened a fürdődben, majd feléjük egyesével fel kell ragasztanod a díszeket.

A biztosabb tartás érdekében szerencsés, ha magára a fogasra tudod rögzíteni a csillagokat, de a falra is ragaszthatod őket, ha gondoskodsz a biztos tartásról.

Ha így teszel, bátran akaszthatsz nehezebb holmikat is a fogasokra, hiszen azok az eredeti teherbírással rendelkeznek, még akkor is, ha ilyen csodásan kidekoráltad őket.

Varázspálca gyerkőcöknek

6/6 Varázspálca gyerkőcöknek

Végül itt egy újabb lehetőség a tengeri csillagok felhasználásra, bár ezúttal nem annyira dekorációt, mint csodás játékot hoztunk inspiráció gyanánt.

A csillagokból könnyedén készíthetsz egy ötletes varázspálcát, amit akár az otthoni szórakozáshoz, akár egy konkrét jelmezhez felhasználhattok a későbbiekben. Be kell szerezned néhány masszívabb, kisebb fa rudakat, amikre tekerj körben színes szalagot (érdemes helyenként leragasztanod, hogy ne csúszkáljon).

A feldíszített rudakra egyesével ragaszd rá a csillagokat. Fontos, hogy megfelelően rögzítsd a legfőbb díszt, hiszen a játék hevében könnyen leeshet.

Ezután rejtsd el a ragasztás és a rögzítés nyomait további szalagokkal, amiket hosszan alálógathatsz a még hangulatosabb látvány érdekében.