Milyen színű legyen az előszoba fala? Mutatjuk a lakberendezők ajánlatait

Zabolai Margit
Írta: ,

Az előszoba berendezése sokaknak okoz gondot, hiszen a legtöbb esetben egy kicsi, szűk és sötét helyiségről van szó, ami mégis az első benyomást adja az otthonunkról. A lakberendezők szerint a megfelelő színek kiválasztásával sokkal hangulatosabbá válik a tér.

Természetesen azzal sincs gond, ha ragaszkodsz a fehérhez, hiszen ez egy olyan szín, amivel egyszerűen nem lehet mellélőni. De a szakértők szerint fehér és fehér között is különbség van, ezért érdemes időt szánni a megfelelő árnyalat kiválasztására.

Egy tört fehér árnyalat sokkal barátságosabbnak mutatja a folyosót, így annak nem lesz „kórház hangulata”, miközben a tágasság érzetét és a világosságot sem kell feláldoznod. Választáskor tartsd szem előtt azt is, hogy ugyanaz a szín is nagyon máshogy hathat különböző fényviszonyokban.

Ha magad kevered ki a festéket, érdemes először egy kis felületen kipróbálni az árnyalatot, megnézni, hogyan működik reggel, délben és este, majd ennek megfelelően módosítani az arányokon, mielőtt az egész helyiséget kifested.

Ha valamilyen igazán nőies, bájos színt keresel, akkor a lakberendezők szerint a bevállalósabbak játszhatnak egy kicsit a most nagyon divatos, selymes flamingó színnel.

Ugyanakkor jó tudni, hogy ez nem egy könnyen használható szín: érdemes alaposan végiggondolni, hogy milyen anyagokkal és milyen kiegészítő színekkel fogod társítani.

A kicsit mediterrán jellegű hangulat jól áll neki, ahogy a most divatos tengerészkék is.

Ha okosan használod, nagyon egyedi előszobád lehet vele.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató