Elbűvölő karácsonyi dekorációs ötletek

Írta: ,

Szeretnél egyedi, különleges díszeket otthonra? A hagyományos, vagy éppen a modern dekoráció felé húz a szíved? Meríts ihletet cikkünkből és készítsd el még ma a tökéletes karácsonyi dekorációt!

Ne maradjanak el a fényfüzérek

1/7 Ne maradjanak el a fényfüzérek

A fényfüzérek csodás hangulatot varázsolnak a lakásba, s ha ésszel használod őket, nem is fognak horror árú villanyszámlát eredményezni. Kiválóan mutatnak a lépcsőkorláton, az ablakban, az ünnepi asztalon, a lekopaszított, vázákba helyezett ágakon.
Ennél a dekorációnál támaszkodj inkább az egyszínű megoldásokra, hiszen önmagában is csicsás hatást kelthet a túl sok apró fény. De ha ügyesen elrendezed a dekorációt, a ház dísze lehet a fényfüzér.

Karácsonyi virágok

2/7 Karácsonyi virágok

A gondozáson felül semmit nem kívánnak a karácsonykor pompázó növények, úgy, mint a karácsonyi kaktusz és a mikulásvirág. Ezek a szépségek önmagukban is megállják a helyüket, de egy-egy díszített kaspó minden esetben sokat dob a megjelenésükön.
A karácsonykor virágzó növényeket helyezheted a dekoráció központjába, és építheted köréjük az örökzöldekből, gömbökből, termésekből álló, kiegészítő díszeket.

Egyedi színek az egész lakásban

3/7 Egyedi színek az egész lakásban

Modern és egyedi hangulatot varázsol az egész lakásba, ha egyedi színekkel borítod. Mivel a klasszikus az arany, a piros és a zöld, ezek szóba se jöhetnek. Annál inkább a lila, a kék, a rózsaszín és persze a citromsárga.
Ezek az árnyalatok már önmagukban is garantálják az egyediséget, de ha még arra is figyelsz, hogy a szoba egészéhez passzoljanak, s nem félsz összepárosítani extrém színeket, megkérdőjelezhetetlen a különleges hangulat.

Az ajtóról se feledkezz meg

4/7 Az ajtóról se feledkezz meg

Ha vendég jön hozzátok, először az fog feltűnni neki, amit az ajtón lát. Így aztán a kopogtatót nem érdemes félvállról venni, mindenképpen érdemes különleges, egyedi díszt készíteni.
A modern vonalra vágyók dekorálhatnak kizárólag gömbökkel, bogyós ágakkal, vagy akár formabontó anyagokkal, figurákkal, míg a hagyományt kedvelők megmaradhatnak a fenyőnél, némi piros szalaggal átkötve.

Lépcsőről lépcsőre

5/7 Lépcsőről lépcsőre

Ha az ajtódekor kész, nem szabad elfeledkezni a lépcsőfokok kínálta lehetőségekről sem. Díszítheted a korlátot körbetekert fenyővel, örökzöldekkel, vagy éppen fényfüzérrel, de a lépcsőfokok ugyancsak remek lehetőséget kínálnak erre a célra.
A tobozokkal megtöltött lámpásokba kerülhet gyertya, de akár a cserepes fenyőt is ideállíthatod, természetesen szigorúan feldíszítve.

Ajándékok szem előtt

6/7 Ajándékok szem előtt

Ha még nem kell a gyermekek kíváncsiságától tartani, akkor a szépen becsomagolt ajándékok akár már december elejétől ott virulhatnak a szobában. Elég egy pillantást rájuk vetni és máris tudni fogod, pontosan hány nap van hátra szentestéig.
Amikor egy újabb meglepetést beszereztél (akkor is, ha csak rokonoknak szánod), odateheted a többi mellé, így a halom egyre csak nőni fog.

Az egymással harmonizáló színek és csomagolási formák egyszerűen tökéletes karácsonyi hangulatot árasztanak.

Díszes karácsonyi asztal futóval

7/7 Díszes karácsonyi asztal futóval

A karácsonyi asztal kulcsfontosságú szentese folyamán, ezért érdemes kellő hangsúlyt fektetni rá. Az asztali futók számtalan verzióban beszerezhetőek, az egyszerű, csillámos szalagoktól kezdve a modern és letisztult darabokig.
Te magad is készíthetsz asztali futót: gyöngysorral, fényfüzérrel, de egymástól független tárgyakkal is dekorálhatsz. Sorba rendezhetsz gyertyákat, süteményeket, tobozokat, karácsonyi cukorkákat. A lényeg, hogy az elemek között meglegyen az összeköttetés, az összhang, hiszen így tökéletes lesz a végeredmény.