Egyszerű trükkök, amikkel a hálószobád a leghívogatóbb kuckó lesz

Zabolai Margit
Írta: ,

Ha jól alszol éjjel, jobban indul a reggeled is. Ha pedig a hálószobád hívogató és otthonos, sokkal jobban esik majd egy hosszú nap végén a párnák közé vetni magad, és édes álomba szenderülni a béke ezen pici szigetén.

Okosan a színekkel Kép forrása: bloglovin.com

A vidám, meleg színeket előszeretettel szokták használni a lakberendezésben, de amikor a hálószoba falairól van szó, érdemes kicsit visszafogottabb árnyalatokat választani.

Annak persze semmi akadálya, hogy itt is megmutasd az egyéniségedet, de a naturális, természetes színek, sőt, akár a szürke is remekül illeszkedhet ebbe a környezetbe.

A minimál trend jegyében cseppet sem lesz unalmas, inkább modern, mégis megnyugtatóan rendezett szobát kapsz.

Egy ilyen hálóban sokkal könnyebb ellazulni és elaludni, mint ott, ahol élénk színek tartanak ébren.

Hangulatvilágítás Kép forrása: bloglovin.com

A hálószobába értelemszerűen kell egy mennyezeti fényforrás, és jó, ha van egy olvasólámpa is az ágy mellett, de ezeken túl érdemes hangulatvilágítást is helyezni a hálóba.

Ha ezek mellett készülődsz a lefekvéshez, az nagyban megkönnyíti, hogy ellazulj, és már valóban alvásra készen érkezz az ágyba.

Jó, ha tudod, hogy az egészséges alváshoz a teljes sötétség a legjobb, ha azonban mégis szeretnél valamilyen világító támpontot a hálószobába, akkor érdemesebb meleg, sárga fényeket választani. 

A kék szín jobban stimulál, ébren tart, míg a tűz színéhez közelebbi fények ösztönösen biztonságérzetet keltenek.