Egyszerű és olcsó tippek bérelt lakásod felfrissítésére

Írta: ,

Egy albérletre sokszor nehéz otthonként tekinteni, főleg az első hónapokban, és gyakran érezheted úgy magad, hogy inkább töltöd kint az időd nagy részét, mint az idegen lakás falai között. Ráadásul, mivel nem a saját ingatlanodról van szó, valószínűleg te sem szívesen költenél súlyos összegeket az átalakításra – épp ezért mutatunk néhány olyan tippet, amivel rögtön hangulatosabbá teheted a környezetedet úgy, hogy közben a pénztárcád is megkíméled!

Színezd újra! Kép forrása: domino.com

Egy teljes átfestés természetesen nagyobb beruházás, és nem is minden főbérlő egyezik bele, hogy újramázold a lakását.

Egy-egy fal lefestését azonban bevállalhatod (ha a tulaj is belement), de egy szép tapétával vagy kreatív falmatricával is feldobhatod a helyiségeket.

Azonnal megújultnak és tisztábbnak érezheted az albérleted, ha lecseréled a függönyöket egy élénk színű, vidám darabra. Ha színben hozzá passzoló terítőt is beszerzel a szobákba és a konyhába, magad is alig fogsz ráismerni a lakásra.

Fő a kényelem Kép forrása: freshideen.com

A hálószobában és a nappaliban a kényelem az egyik legfontosabb szempont, ezért bőségesen töltsd fel ezeket a helyiségeket párnákkal, ágytakarókkal.

Ezeket nem is feltétlenül kell megvenned – ha van egy kis kézügyességed, és jól bánsz a varrógéppel, akár magadnak is elkészítheted, így biztos egyediek lesznek.

A relaxációs tér kialakításánál maradva igazán látványos, mégis pénztárcabarát megoldás egy baldachin beszerzése. Ha a hálószobába szereled fel, rögtön luxus külsőt kölcsönöz majd az ágyadnak, a nappaliba egy fotel fölé függesztve pedig pazar olvasósarkot varázsolhatsz magadnak.