Egyedülálló DIY dekorációs ötletek 2018-as trendek alapján

Horváth Petra
Írta: ,

Végre beköszöntött a tavasz és a jó idő, ami ideális motivációt jelenthet a lakásunk kisebb – vagy akár nagyobb – átalakítására, kidekorálására! Ma már megannyi DIY megoldás közül válogathatunk, ha mi magunk szeretnénk egyedülálló dekorációt készíteni az otthonunkba, amikhez nem kell más, mint a megfelelő alapanyagok – amik gyakran töredék árát képzik a boltban kapható késztermékeknek –, kézügyesség, és természetesen türelem! Most azokat az ötleteket gyűjtöttük csokorba, amik idén igazán népszerűek, és tényleg bárki elkészítheti őket házilag is!

Talán az egyik legbonyolultabb, mind közül, hiszen a tökéletes keverési arányok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a beton megfelelő minőségű és tartós legyen! Szükség van öntőformákra, amik lehetnek kiüresedett tejfölös/joghurtos poharak – egy nagyobb és egy kisebb –, illetve cementre, vízre, és az utólagos dekoráció kialakításához szükséges kellékekre, mint például arany fólia vagy festékszóró, stb.

A folyamat viszonylag egyszerű, elsőként keverjük ki a cementet vízzel, melynek arányáról tájékozódhatunk a neten, majd tegyük a nagyobb öntőformába, amibe nyomjuk bele a kisebbet (kialakítva a mécsestartó/váza belsejét.) Hagyjuk egy éjszakán át kötni, majd ha elkészült az alap, akkor dekorálhatjuk is!

Bonyolultabb öntőformát is választhatunk természetesen, amit akár kellékesnél beszerezhetünk, akár házilag elkészíthetünk!

Manapság nagyon elterjedt és közkedvelt dekorációnak számítanak, amik az esküvők világából szivárogtak át az otthonokba. Többféleképpen is megvalósíthatók, de mindenképpen művirág felhasználását javasoljuk, ha hosszútávú megoldásban gondolkoztok!

Akár kartonlapból kivágott betűket ragasztotok tele levágott művirágfejekkel, akár egy betűre formázott szivacsos anyagba tűzdelitek bele, a végeredmény biztosan káprázatos lesz! Fali dekorációként és asztali/szekrény dekorelemként is tökéletesen alkalmazható a méretétől függően!

Ha nem állandó dekorációnak szánjátok, és nem fontos a tartósság, akkor elkészíthető élő virágok felhasználásával is.