Egyedi lakásdekorációs ötletek egy kis újragondolással, kevés pénzből

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Egyedi lakásdekorációs ötletek egy kis újragondolással, kevés pénzből

Kép forrása: shutterstock

Rengetegen szenvednek, mert otthonos lakásra vágynak, de anyagilag nem igazán engedhetnek meg maguknak nagy beruházásokat. Tény, hogy spórolás közben sok idő kell, mire mindennek a végére érsz, de néhány praktikával rengeteget javíthatsz a helyzeten.

Sok előnye van annak, ha nem akarsz mindenütt kacatokat elől hagyni. Egyrészt így gyorsabban a végére érsz a takarításnak, másrészt a helyiség nem kelt zsúfolt (és ezáltal rumlis) hatást, harmadrészt pedig olcsóbb, ha kevesebb hangsúlyos tárgyból teremted meg az egységes berendezést.

Ha megközelítőleg ezt az irányelvet követed, akkor szerezz be néhány mutatós vázát, üvegdíszt, a szoba berendezéséhez illő képkeretet a közös fotóknak, esetleg néhány szobrot, de másra nem lesz szükséged. A legolcsóbb lelőhelyeknek a nagyobb eurós boltok számítanak, ezekben érdemes körülnézned.

Persze ezen is lehet spórolni, de példának okáért egy új szőnyeg olyan változásokat tud hozni egy szobába, amit nem lehet másként pótolni. Érdemes figyelni az akciókat, mert sokszor nagyon jó négyzetméter árakért kínálják a minőségi szőnyegeket, ekkor célszerű lecsapni a választott darabra.

Ezen felül a függönyök azok, amik sokat dobnak a helyiség hangulatán. Ha spórolnod kell, válassz díszcsíkokat, tehát csak kb. egy méter széles anyagdarabokat vásárolj, amit aztán szegj be. Egy párszáz forintos függönycsipesszel még különösebbé teheted a végeredményt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!