5 egyedi díszfa, ami mindenkit ámulatba ejt

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 egyedi díszfa, ami mindenkit ámulatba ejt

Kép forrása: esveld.nl

A leghasznosabb fák közé kétségtelenül a gyümölcsfák tartoznak, ám ezek gondozása nem feltétlenül egyszerű – sokan emiatt inkább gyümölcsbokrokat választanak otthonra. Azonban nem kell lemondani a fákról akkor sem, ha nem rendelkezel túl nagy szakértelemmel – az alábbi díszfák mindenkit ámulatba ejtenek majd!

Ecetfa Kép forrása: botanichka.ru

Az ecetfa könnyen terjed, ezért érdemes olyan helyre ültetni, ahol erre nincs túl sok lehetősége (pl. garázsfeljáró mellé).

Gyors szaporodása jól mutatja, hogy nem egy kifejezetten nehezen gondozható díszfáról beszélünk, ám mindezek ellenére az ecetfa esetében garantáltan számolhatsz a csodás látvánnyal. Jól tűri a szárazságot, a kánikulát, és nem kényes a talajra sem.

Összetett levélzete ősszel csodaszép narancsos-pirosas árnyalatra vált, a nyár derekán pedig mély bordó termései díszítik a zöld lombot.

Sokan nem tudják, de az ecetfa terméséből különleges limonádé is készülhet, így nem csak gyönyörű, általában 3-5 méter magasra növő fát kapunk általa, hanem egy új, izgalmas ízt is a konyhába.

 

Galagonya Kép forrása: deavita.fr

A galagonyát megannyi meséből és dalból ismerjük, mégis csak kevesen tudják, pontosan hogyan is fest ez a növény.

Sokoldalúságának köszönhetően nem is olyan egyszerű erre a kérdésre válaszolni, ugyanis a galagonya éppúgy lehet méretes bokor, mint látványos sövény, vagy éppen fa.

Változattól függően ez a növény minden célt kielégíthet.

Ha sikerült a megfelelő típust kiválasztani, akkor metszéssel formás bokorrá, vagy díszfává nevelheted, míg ha sorba ülteted őket, akkor idővel tüskés sövényt is telepíthetsz a kerted köré.

A galagonya ráadásként a népgyógyászatban is ismert, szóval érdemes egy próbát tenned ezzel a nem túl igényes, de nedvességkedvelő növénnyel (díszfának leginkább a Crataegus x lavallei és a Crataegus laevigata Paul's Scarlet felel meg).

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!