Egyedi dekorációk a szilveszteri bulihoz

Írta: ,

Mindjárt itt a szilveszter és még nem tudod, hogyan dobd fel a lakásod az esti bulira? Pár kreatív ötlettel könnyen csodás hangulatot varázsolhatsz az év legnagyobb bulijára, csak találd ki a témát, mi pedig segítünk annak kiegészítésében. Gyorsan szerezz be mindent, amíg a boltok nyitva vannak és indulhat is a készülődés!

Saját italpult Kép forrása: househunt.com

1/6 Saját italpult

A szilveszteri buli elengedhetetlen kelléke a pult –  és szerencsére nem kell rengeteg pénzt költened arra, hogy neked is legyen egy saját! Koktélbárt bármiből készíthetsz: íróasztal, étkezőasztal, komód, könyvespolc, stb.

Ezután már csak meglelően fel kell díszítened. Köss a széleire héliumos lufikat, szórd tele konfettivel és akassz fölé a falra Boldog Új Évet! feliratot.

Helyezd el rajta az italokat és a poharakat és már kész is! Ugyanezt megteheted az ételekkel is, nincs szabály, engedd szabadjára a fantáziád!

Stúdió 54 Kép forrása: http://ohhappyday.com/

2/6 Stúdió 54

Ha retro hangulatban ünnepelnétek, akkor dobd fel az egyik falat arany dekorációval – ez tökéletes háttere lehet a szilveszteri szelfik elkészítésének is. Szerezz be 2-4 tekercs bármilyen egyszínű és 1-2 fényes, arany csomagolópapírt egy kreatív hobbi boltból.

Otthon az egyszínű csomagolópapírokat ragaszd össze úgy, hogy az egyik faladat befedje, de igazából ennek a méretét rád bízzuk, a lényeg az, hogy elég nagy legyen ahhoz, hogy látványos legyen.

Az arany csomagolópapírból vágj ki kis kockákat, a legfelsőre rajzolj egy szabályos kört, fogd a papírokat össze és a minta alapján készíts belőlük köröket. Ezután csak annyi a dolgod, hogy ezeket kétoldalú ragasztóval feltedd a papírra és kész is. Van vele munka, de a látvány miatt mindenképp megéri!

Szerpentin helyett Kép forrása: anthropologie.com

3/6 Szerpentin helyett

Az uncsi, mindenhol kapható szerpentin helyett készíts saját változatot! Vágj ki színes papírokból kisebb-nagyobb csillagokat és ragaszd rá őket színes, hosszú szalagokra és kész is a szilveszteri girland.

De készíthetsz olyan változatot is, hogy egy madzagra rengeteg színes és fényes szalagot kötsz csokrokban és ezzel díszíted a lakást.

Bármilyen formát, vagy színt is választasz, biztos, hogy sokkal egyedibb lesz, mint a megszokott papír szerpentin, úgyhogy csinálj belőlük sokat!

Fotókollázs újragondolva Kép forrása: sadtohappyproject.com

4/6 Fotókollázs újragondolva

Ha szűkebb baráti körben ünneplitek a szilvesztert, akkor használd dísznek a saját közös képeiteket! Szerencsére ma már mindent megörökítünk az életünkből, így nem lesz nehéz dolgod.

Szedd össze a kedvenc közös képeiteket (lehetőleg minél többet) és nyomtattasd ki őket fotópapírra, színesben. Aztán vegyél ugyanannyi metálszínű lufit, mint amennyi képet elkészítettél és hozzájuk illő szalagokat. A lufikat fújd, vagy fújasd fel héliummal.

Kösd rájuk a szalagokat, a képeket középen a tetjükön lyukaszd ki és kösd a szalagok végére. Voilá! A lufikat rendezheted bárhogyan, de szerintünk az italpult felett a legstílusosabb!

Öltöztesd fel a pezsgőt is! Kép forrása: vitamin-ha.com

5/6 Öltöztesd fel a pezsgőt is!

Ha már minden enni- és innivalót beszereztél, ne érd be ennyivel. A szilveszter a csillogásról és az ünneplésről szól és ezt mindenbe bele lehet csempészni.! Díszítsd fel az italok üvegeit is bátran.

Erre lesz szükséged hozzá:

  • Csillámpor (több színű is lehet)
  • Folyékony ragasztó
  • Akril lakk spray
  • Ecset

Fogd a pezsgős üveget és vidd fel rá ecsettel a ragasztót. Bekenheted az egész üveget is, de „festhetsz” rá mintákat is a ragasztóval, ezt a kreativitásodra bízzuk. Szórj sokat a csillámporból a ragasztós részekre, majd hagyd megszáradni. Ezután fújd le az üveget az akril lakkal és kész is! Így az italok is csodás kiegészítői lesznek a szilveszteri dekorációnak.

10, 9, 8, 7... Kép forrása: sugarandcharm.com

6/6 10, 9, 8, 7...

Dobjátok fel az éjfél előtti másodperceket és számoljatok vissza kicsit másképp! Ha te vagy a vendéglátó, mindenképpen szerezz be annyi pezsgőspoharat, ahány vendéged érkezik és ebből tízet díszíts fel csillogó számokkal egytől tízig (a számokat festheted üvegfestékkel vagy ráragaszthatod matricákkal is, a lehetőségek tárháza végtelen).

Majd mikor éjfél előtt körbeálltok, a visszaszámlálásnál mindenki kortyoljon bele a poharába. Ha például nálad van a nyolcas, akkor 8 másodpercnél igyál bele és így tovább. Ezzel is még jobban fel tudod dobni a hangulatot és a poharak sem lesznek olyan egyszerűek, mint általában.