Dobd fel a fürdőszobád hangulatát! – Rendhagyó dekorációs ötletek

Stumpf Bea
Írta: ,

A fürdőszoba sokszor az utolsó helyre kerül, ha dekorálásról van szó, pedig az egyik legtöbbet látogatott helyiség a lakásban. Pontosan ezért nem mindegy, milyen a hangulata és hogyan érzed benne magad! Íme néhány tipp, amivel feldobhatod!

Használd a színskálát Kép forrása: wifeinprogressblog.com

Szerezz be egy Pantone színskálát, és válassz ki néhány egymással harmonizáló színt a fürdőszobádhoz. Ezek alapján válaszd ki a csempét, a törölközőket, a bútorokat és a dekorációs elemeket is.


A Pantone top 10-es skálája 2016-ra


Ha a letisztultabb stílust részesíted előnyben, válassz világos árnyalatokat – ez akkor is előnyös, ha kicsi a fürdőszobád –, ha pedig szeretnél egy dominánsabb színt használni (például zöld, kék vagy sárga), akkor a többi színt is ehhez igazítsd!

Biztonságos megoldás, ha a falakat fehéren hagyod, és csak a dekorációban használsz színeket!

A fürdőszobában is nyugodtan dekorálhatsz élő növényekkel, sőt akár vágott virágokkal is, ahogy a nappaliban vagy a konyhában tennéd.

Egy kisebb, illatos csokor nagyon jól mutat a mosdó szélén, a kád mellett vagy a polcon!

Persze vágott virágot nem minden évszakban tudsz frissen beszerezni, és nem is feltétlenül pénztárcabarát megoldás, így érdemes inkább bambuszt, vagy a magas páratartalmat jól bíró cserepes növényeket választanod.