DIY virágcserép díszek, amiket pár perc alatt elkészíthetsz

Írta: ,

A dísznövények – ahogy nevük is mutatja – elsősorban díszítő funkciót töltenek be a lakásban, ám a legszebb virág sem érvényesül egy unalmas cserépben. Ha az átlagos darabok helyett szívesebben tennéd kedvenc virágaidat különleges, vagány kaspókba, néhány egyszerű lépéssel magad is elkészítheted őket, de régi, megunt kaspóidat is könnyűszerrel feldobhatod.

1/5 Csizmacserép

Igazán kreatív módját választhatod megunt gumicsizmáid újrahasznosításának, ha vízálló funkciójukat kihasználva virágtartóként használod őket.

Töltsd meg virágfölddel a strapabíró lábbelit, majd ültesd bele a növényt – ebben az esetben az sem akadály, ha nagyobb a gyökere.

Ez a megoldás leginkább a kertben ideális, de terasz- vagy erkélykorlátodat is színesítheted vele – szó szerint.

Befőtt helyett Kép forrása: Crafthubs.com

2/5 Befőtt helyett

A befőttesüveg széleskörű felszanálási lehetőségeiről már többször is írtunk, ez az alapkellék pedig a házi készítésű virágcserép-összeállításból sem maradhat ki.

Az átlátszó üvegbe töltött virágföld és növény mindenféle díszítés nélkül, önmagában is remekül mutat – pláne ha több is van belőle.

Ha túl egyszerűnek találod, díszítsd üvegfestékkel vagy ragassz rá szalagot.

Hasonló módon a falra fogatva, de a polc tetejére sorakoztatva is remekül mutatnak. 

Csupa csipesz Kép forrása: Topdreamer.com

3/5 Csupa csipesz

Gondoltad volna, hogy egyszerű ruhacsipeszből is lehet virágcserepet építeni?

Nem kell hozzá más, mint a kívánt mérettől függően 20-25 darab nagyobb méretű natúr facsipesz, valamint egy műanyag tartó – ami lehet akár egy sima ásványvizes palack is, ha levágod a felső részét.

A csipeszeket szorosan egymás mellé téve csíptesd a palack falára, ragasztanod sem kell őket, és már kész is van a vagány cserép.

Csak a föld és a virág hiányzik belőle!

Csipkébe öltöztetve Kép forrása: Pinterest, Lauren Willson

4/5 Csipkébe öltöztetve

A csipkeminta mindenen jól mutat – ez alól természetesen a cserép sem kivétel.

Persze ha nem akarsz költeni csipkés anyagra – amit általában elég borsos áron mérnek –, szabdalj fel egy régi terítőt, majd vond be vele a cserepet.

Ennél is egyszerűbb, mégis mutatós, csipkés megoldás lehet, ha a kaspódat egy egyszerű tortapapírral díszíted, melyet csak rá kell ragasztanod a cserépre.

De ha elég elszánt vagy és horgolni is tudsz, magad is megtervezheted, majd elkészítheted a mintát – így aztán 100% home made lesz a cserépdíszed.

Konzerv kaspó Kép forrása: Flowersinthewindow.co.uk

5/5 Konzerv kaspó

Érdemes megtartanod a használt konzerves dobozokat, ugyanis könnyűszerrel színes, mutatós kaspókat varázsolhatsz belőlük.

Nincs más dolgod, mint leáztatni róluk a papírt, majd szájuknál lefelé fordítva lefesteni őket – válassz minden dobozhoz eltérő színű festéket.

Amint megszáradtak, már ültetheted is át a növényeket vidám, új helyükre.