DIY tippek: Vagány bútordarabok raklapokból

Írta: ,

Ha fel akarod dobni a lakást vagy épp a kertet néhány új bútorral, de nem akarsz vagyonokat költeni, készítsd el őket saját magad! Nem kell hozzá más, csak néhány raklap, egy kis fantázia és némi kézügyesség!

Kreatív könyöklő Kép forrása: Fabartdiy.com

1/5 Kreatív könyöklő

Benn a lakásban, de akár egy kisebb erkélyen vagy teraszon is elfér ez a mutatós könyöklő, mely amellett, hogy helytakarékos, többféle funkciót is betölthet: szolgálhat magasított asztal gyanánt vagy épp bárpultként, de tárolhatod rajta a dísznövényeidet is.

Ha szeretnéd elkészíteni, két raklapra és néhány mettlachi lapra vagy nagyobb csempére lesz szükséged.

A raklapokat először fesd le fehérre, majd egymással szembefordítva illeszd össze őket.

Legjobb, ha facsavarral rögzíted az alkotást, majd a tetejére jöhet a mettlachi, melyet csemperagasztóval illessz a kívánt helyre.

Várd meg, míg megszárad, és készen is van.

Kanapé újragondolva Kép forrása: Dumpaday.com

2/5 Kanapé újragondolva

Erről a vagány kanapéról talán nem mondanád meg első ránézésre, hogy mindössze néhány raklapból áll.

Pedig összeállításához csupán hat raklap kell, melyeket először fess le a kívánt színre (bár natúrban is nagyon szépen mutat). 

Kettőt-kettőt illessz pontosan egymás tetejére, rögzíts őket egymáshoz, a maradék kettőt pedig támla gyanánt keresztben tedd a legfelső raklapokra, és csavarozd oda.

Díszpárnákkal és plédekkel persze még mutatósabbá és kényelmesebbé teheted pénztárcabarát kanapédat!

Kültéri virágtartó Kép forrása: Palletfurniturediy.com

3/5 Kültéri virágtartó

Az előzőeknél is könnyebb dolgod van, ha szeretnéd megvalósítani ezt a polc jellegű virágtartót, hiszen csak egyetlen raklap kell hozzá.

Le sem kell festened, ha ilyen natúr színben szeretnéd, elég csupán lelakkoznod, az élére állítanod, és beverni pár szöget azokra a helyekre, ahova szeretnél kaspókat akasztani.

Arra azért figyelj, hogy mindenképpen könnyebb anyagból készült virágtartókat válassz, amiket aztán egy madzagnál fogva erősíthetsz fel a szögekre - ennyi az egész.

Guruló asztalka Kép forrása: Indulgy.com

4/5 Guruló asztalka

A legegyszerűbb nappalit is feldobhatod egy ilyen cuki, tologatható dohányzóasztallal.

Összeállításához egyetlen raklap valamint négy kicsi kerék kell, melyeket barkácsáruházakban szerezhetsz be, de akár egy megunt fotelről is leszerelheted őket. 

A lapot fesd le a szoba stílusához passzoló színnel, majd lakkozd is le, s ha megszáradt, rögzítsd a négy alsó sarkára a kerekeket, és már guríthatod is a kívánt helyre.

Ha túl egyszerűnek találod, vágass a tetejére üveglapot.

Fali tároló Kép forrása: Palletsdesigns.com

5/5 Fali tároló

Nem csupán kültéri polcként használható fel remekül a raklap, akkor sincs túl bonyolult dolgod, ha a szoba falára keresel valami egyszerű és olcsó díszítő-tároló elemet.

Egyetlen raklap kell hozzá, melyet lekezelve, lapjánál fogva kell a falra erősítened, akár szögelheted is több ponton, de még jobb, ha csavarozod, úgy biztosan stabil lesz.

A raklap keresztlécei szolgálnak polcok gyanánt, és bár ezek általában nem túl szélesek, egy-egy kisebb váza vagy képkeret biztosan rájuk fér.