DIY rongyszőnyeg – Így készítsd el saját magad

Zabolai Margit
Írta: ,

Én vagyok az az ember, aki technikaórán, míg a többiek könyvjelzőt hímeztek, inkább személyes előadásokkal szórakoztattam őket. Még a tanár is hamar belátta, hogy ezzel mindenki jobban jár, mintha megpróbálnék kézműveskedni. De még így is az volt az első gondolatom, amikor az alábbi rongyszőnyeget megláttam, hogy ezt ki fogom próbálni - egyrészt pofonegyszerű, másrészt talán én is picit ügyesebb lettem 13 éves korom óta.

Első lépés: a rongygombolyag

Ha van otthon néhány kiselejtezett, már nem használt pólód, akkor meg is van az alapanyag, de ha nincs, kilós ruhaboltokban, vagy az ismeretségi körödben is begyűjtheted a textilt.

Ha kiválasztottad a megfelelő színeket, fogj egy éles ollót, és kezdj csíkokat vágni a pólókból. A vékonyabb anyagokból vágj kicsit vastagabbakat, a vastagabbakból kicsit vékonyabbakat.

A csíkokat kötözd össze, majd minden póló csíkjaiból tekerj rongygombolyagot.

Egy kisebb, vagy közepes méretű szőnyeghez körülbelül 13 gombolyagra, azaz 13 pólóra lesz szükséged.

Színek és fonás

Döntsd el, hogyan szeretnéd kombinálni a színeket: van, aki több árnyalattal dolgozik, más a világostól a sötét, vagy a sötéttől a világos felé halad, ez csak a fantáziádon múlik.

Fogj három gombolyagot, és kezd el őket szorosan összefonni, éppen úgy, mintha a hajadat fonnád.

Ha a gombolyag végére értél, a következő gombolyag elejét varrd az előző szál végéhez, vagy csak szúrj egy kis lyukat az egyik szálra, és azon keresztül bújtatva kötözd hozzá a következőt.