DIY rendszerezők, hogy mindig rend legyen az asztalodon

Zabolai Margit
Írta: ,

Amikor eluralkodik a káosz, amikor annyi a nyakamon a határidő, hogy hozzá sem merek fogni semmihez, mert inkább csak a fejemre húznám a takarót, akkor egy dolog segíthet: egy kis pakolás, egy kis kreatív DIY, áttekinthető, hívogató munkaállomás, és máris tudom, hol kezdjek a dolgaimhoz. A következő krízishelyzetre ezeket a Pineket mentettem el magamnak.

Vannak persze irattartóim, de sokszor azt érzem, hogy ezek túl sok helyet foglalnak ahhoz képest, hogy valójában csak azt gátolják meg, hogy a papírhalmok egymásra dobálva ne terítsék be az asztalomat.

Némi barkácstudással és hobbiboltokban kapható alapanyagokkal, formára vágott, akár mintás kartonnal azonban össze lehet ügyeskedni ezt a sarokba illeszkedő tartószerkezetet, ami nem csak biztos helyet biztosít a fontos papírjaidnak, de mindig könnyen hozzáférhetővé is teszi őket, anélkül, hogy fölösleges helyet foglalna.

Bevallom, én is azok táborába tartozom, akik odáig vannak a befőttesüvegekért, mert tényleg nincs olyan helyzet, amiben ne lehetne felhasználni őket, ha rajtam múlna, biztos, hogy egy lakatlan szigetre is ezeket vinném magammal.

Ezeknek az üvegcséknek a tetejére egyszerű, olcsó műanyag állatkákat ragasztottak, majd az egészet lefújták aranyszínű festékkel.

Az üvegcsék nem csak egy helyen tartják az irodai mütyűröket, de elég egy pillantást vetni rájuk, hogy tudd, melyikben mi van, a jópofa tetők pedig biztosan mosolyt csalnak az arcodra akkor is, ha mondjuk éppen a legellenszenvesebb kollégádtól kaptál levelet.