DIY függőszékek, amiket azonnal akarsz majd a lakásodba

Bodnár Alexa
Írta: ,

Egy függőszék tökéletes hely relaxálásra, olvasgatásra, teázni, kávézni, vagy akár arra, hogy elkészítsd a manikűrödet. Néhány egyszerű dolog segítségével magad is elkészítheted a sajátodat, ami garantáltan a szobád új dísze lesz! Mutatunk néhány ötletet, amiből ihletet meríthetsz.

Zsák megoldás Kép forrása: makezine.com

Ehhez a függőszékhez szükséged lesz egy vastagabb zsákvászonra, egy vastag rúdra, és 5-6 méter hosszú, erős kötélre.

A vásznat két oldalt kell beszegned úgy, mintha egy függöny bújtatóját varrnád, a rudat pedig négy helyen át kell fúrnod: ezen fogod majd átbújtatni a kötelet, amire függeszkedik a szék.

A kötelet hajtsd félbe, majd a képen látható módon fűzd át a lyukakon – tehát először felülről lefelé dugd át a kötél két végét a két belső lyukon, majd köss rájuk egy csomót. Húzd át a kötél két oldalát a vászon bújtatóin, majd a végeit fűzd át a két külső lyukon, és ismét csomózd meg.

Végül nem marad más hátra, mint felfüggeszteni a plafonra!

Makramé Kép forrása: classyclutter.net

A makramé-ról már eszünkbe sem jutna azt gondolni, hogy valami nagymamás stílusú dolog, hiszen a nyári fesztiválszezon egyik főszereplője ez a csomózási technika a táskákon és a különböző mellényeken.

Igazi hippi hangulatot kölcsönözhet a szobádnak ez a függőszék, amihez csak sok makramé fonalra és egy hullahopp karikára lesz szükséged.

Ha elkészültél a csomókkal, és kialakult a széked végleges formája, 1-2 vastagabb léc és strapabíró kötél segítségével tudod felfüggeszteni.