DIY függőszékek, amiket azonnal akarsz majd a lakásodba

Írta: ,

Egy függőszék tökéletes hely relaxálásra, olvasgatásra, teázni, kávézni, vagy akár arra, hogy elkészítsd a manikűrödet. Néhány egyszerű dolog segítségével magad is elkészítheted a sajátodat, ami garantáltan a szobád új dísze lesz! Mutatunk néhány ötletet, amiből ihletet meríthetsz.

Zsák megoldás Kép forrása: makezine.com

1/6 Zsák megoldás

Ehhez a függőszékhez szükséged lesz egy vastagabb zsákvászonra, egy vastag rúdra, és 5-6 méter hosszú, erős kötélre.

A vásznat két oldalt kell beszegned úgy, mintha egy függöny bújtatóját varrnád, a rudat pedig négy helyen át kell fúrnod: ezen fogod majd átbújtatni a kötelet, amire függeszkedik a szék.

A kötelet hajtsd félbe, majd a képen látható módon fűzd át a lyukakon – tehát először felülről lefelé dugd át a kötél két végét a két belső lyukon, majd köss rájuk egy csomót. Húzd át a kötél két oldalát a vászon bújtatóin, majd a végeit fűzd át a két külső lyukon, és ismét csomózd meg.

Végül nem marad más hátra, mint felfüggeszteni a plafonra!

Makramé Kép forrása: classyclutter.net

2/6 Makramé

A makramé-ról már eszünkbe sem jutna azt gondolni, hogy valami nagymamás stílusú dolog, hiszen a nyári fesztiválszezon egyik főszereplője ez a csomózási technika a táskákon és a különböző mellényeken.

Igazi hippi hangulatot kölcsönözhet a szobádnak ez a függőszék, amihez csak sok makramé fonalra és egy hullahopp karikára lesz szükséged.

Ha elkészültél a csomókkal, és kialakult a széked végleges formája, 1-2 vastagabb léc és strapabíró kötél segítségével tudod felfüggeszteni.

3/6 Raklapból

Az utóbbi években kiderült, hogy egy kis kreativitással szinte bármilyen bútort el lehet készíteni raklapból – miért pont a függőszék maradna ki a sorból?

Elég átfúrni a raklap négy sarkát, és mint egy hintát, fellógatni vastag kötéllel.

Hosszú szőrű, vagy selymesebb, bársonyosabb anyagból készült párnákat is szerezz be ehhez a függőszékhez, amelyek remekül kompenzálják majd a raklap durvaságát.

Régi napágyból Kép forrása: theidearoom.net

4/6 Régi napágyból

Az újrahasznosítás szerelmeseinek is tudunk mutatni egy igazán jó kis függőágyat, amelyet a megunt vagy törött napágyból lehet elkészíteni.

Ehhez nem kell mást tenni, csupán lecsupaszítani annyira a függőágyat, hogy az ülőrész kerete és a vászon maradjon csak benne.

A megmaradt keretből vegyél ki egy másik rudat is, így már csak a kötelet kell beszerezned a felfüggesztéshez.

A legegyszerűbb Kép forrása: homedesignlover.com

5/6 A legegyszerűbb

Akárcsak a makramé széknél, itt is egy hullahopp karikára lesz szükséged a szék alapjához. Ezt két réteg vászonanyag közé kell majd befűznöd, amelyre előzőleg bújtatót is varrtál.

Az ülőkerészt tömővattával töltsd meg, így igazán puha széked lesz, amihez elég egy kisebb méretű párna.

Felfüggesztheted teljesen vízszintesen, de egy kicsit megdöntve is, ha úgy jobban tetszik.

Babzsákból Kép forrása: campaign-archive2.com

6/6 Babzsákból

Ha van otthon egy régi, megunt babzsákfotel, akkor itt az ideje, hogy új életet adj neki!

A raklapos megoldáshoz hasonlóan a négy szélénél tudod majd felfüggeszteni ezt a széket, ami garantáltan a vendégeid kedvence lesz.

Lazításhoz, filmnézéshez tökéletes!