DIY falióra, ahogy te szeretnéd – Készítsd el a sajátodat akár 10 perc alatt!

Zabolai Margit
Írta: ,

Mobiltelefon ide vagy oda, egy falióra mindig praktikus, és dekorációs elemnek sem utolsó. Ha pedig egyedi darabot szeretnél, különleges és gyönyörű órát készíthetsz magadnak - ráadásul könnyebben, mint gondolnád.

Csak egy kis matek Kép forrása: etsy.com

A falióra elkészítéséhez szükséged lesz az óra „motorjára”, amit bármelyik nagyobb órás boltban, de akár kreatív hobbi boltokban is beszerezhetsz.

Itt kiválaszthatod a megfelelő mutatót is, az óra számlapját pedig már szinte bármiből elkészítheted.

Rajzolj az óra nagy mutatójának a hosszúságával megegyező sugarú kört, majd húzz egy vonalat a kör egyik pontjától a másikig, ami keresztülmegy a középponton.

A kört érintő egyik pont lesz a 12-es, a másik pedig a 6-os szám helye.

Ezután következik egy kis szerkesztés, de semmi bonyolult - kattints tovább, és mutatjuk, hogyan folytasd a számok elrendezését!

Körző, vagy cérna Kép forrása: instructables.com

A hármas és kilences szám helyét szögfelezéssel jelölheted ki, és az alsós matektanárod biztosan nagyon büszke lenne rád, ha ezt a módszert választanád, de ha nincs éppen kéznél egy körző, az alábbiakat is követheted: fektess egy darab cérnát a kör vonalára úgy, hogy a cérna eleje pontosan a 12-es szám helyén, a vége pedig a 6-os szám helyén legyen.

Ezután emeld fel a cérnaszálat, egyenesítsd ki egy vonalzó mellett, mérd meg, és pontosan a felénél tegyél rá egy pöttyöt egy filctollal.

Fektesd vissza a kör vonalára, az eredeti helyére - a pötty helyén lesz a hármas szám az egyik oldalon, és a kilences a másikon.

Ha a többi számot is szeretnéd megjelölni, a cérna harmadolásával azt is megteheted.