5 dekortrend, aminek mennie kell a lakásodból – Ha otthonos hangulatot szeretnél teremteni

Szirák Viki
Írta: ,
5 dekortrend, aminek mennie kell a lakásodból – Ha otthonos hangulatot szeretnél teremteni

Sokan esnek bele abba a hibába, hogy amikor a lakásukat újítják fel, különböző katalógusok, internetes weboldalak jól befotózott képei alapján válogatják ki a bútorokat. Így pedig nem ritka, hogy egyes berendezési tárgyak nem passzolnak össze egymással, vagy a végeredmény nem lesz elég otthonos. Épp ezért az alábbi bútorokat és trendeket ideje száműznöd a lakásodból, hogy sokkal családiasabb hangulat legyen.

A fa berakás nagyon fel tudja dobni a szobák hangulatát, azonban ha túlzásokba esel, azzal épp az ellenkezőjét éred el.

Fából készült ágykeret, faparketta, esetleg fából készült álmennyezet; az ötlet ugyan szuper, de az összkép már túl sok lesz, és inkább fogod úgy érezni, hogy az otthonod egy hétvégi nyaraló, mintsem családi lakás.

A lakberendezők szerint inkább kisebb részletekhez válaszd ezt az anyagot, hiszen így is érvényesülni fog a különleges hatás.

A terrazzo burkolat nagyon felfutott pár éve, és sokan választották otthonukba az új, izgalmas trendet.

Noha ez nem kőburkolat, mégis a szakértők leginkább odasorolják, és tény, hogy valóban egyedi hangulattal tudja megtölteni a lakást, ha megfelelő színt és mintát választasz belőle.

Azonban 2019-ben a lakberendezők szerint már nem lesz olyan népszerű, mint korábban, így érdemes másfajta burkolat után nézned, ha otthonos hangulatra vágysz.