A legjobb dekorálási tippek stresszes embereknek – Tényleg segítenek!

Marcali Nóra
Írta: ,
A legjobb dekorálási tippek stresszes embereknek – Tényleg segítenek!

Úgy érzed, hogy az utóbbi időben tetőfokára hágott a stressz és szeretnél tenni ellene? Vedd elő a kreatív énedet és dekorálj! Mutatunk néhány tippet, hogy ne csak maga a folyamat, hanem a végeredmény is segítsen stresszmentesnek maradni.

Nem véletlen, hogy a gyerekek bánatukban vagy stresszhelyzetben gyakran a kis plüssállataikat szorongatják: a pihe-puha tárgyak egyszerűen megnyugtatóan hatnak az emberre, és ha stresszes vagy, könnyebben és gyorsabban megnyugszol, ha lágy textúrák, puhaság vesz körül.

Szerezz be néhány, számodra kellemes tapintású párnát a kanapéra és a hálószobába is, vegyél egy puha fürdőszoba szőnyeget, amire öröm lesz rálépni, és az étkezőszékeket is dekoráld párnákkal. Ezeknek a tárgyaknak a beszerzése nemcsak arra ad lehetőséget, hogy néhány apró változtatással új köntösbe öltöztesd az otthonodat, hanem valódi meghittséget varázsolnak majd a helyiségekbe.

Ágyneműid és törölközőid közé csempéssz a fiókba vagy a szekrénybe egy kevés levendulát, így mindenhova bekúszik majd a finom és megnyugtató illat, amely köztudottan segít a relaxációban és a stresszoldásban.

Régóta köztudott, hogy számos olyan növény létezik, amelyik kifejezetten jót tesz a közérzetünknek és megnyugtatóan hat ránk. Nemcsak azért, mert látványukkal feldobják még a legsötétebb, legborúsabb lakásokat is, hanem azért is, mert sok közöttük légtisztító hatással bír.

Vannak, amelyek kifejezetten a hálószobába valók, ilyen például az anyósnyelv vagy a vitorlavirág, míg mások – mint például a fikusz – inkább a nappaliba illenek.

Olyan is van, amelyik kifejezetten jót tesz a konyha levegőjének, mint az aloé vagy koszorúfutóka – egy a lényeg, hogy keressük meg a legmegfelelőbb helyet számukra az otthonunkban. Nemcsak a növények átrendezése és a gondoskodásukkal, átültetésükkel járó meditatív, megnyugtató tevékenység segít majd abban, hogy megszabadulj a stressztől, hanem a már a puszta jelenlétük is hozzájárulhat a nyugodtabb mindennapokhoz.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!