A legjobb dekorálási tippek stresszes embereknek, levezetésként – Tényleg segítenek!

Marcali Nóra
Írta: ,
A legjobb dekorálási tippek stresszes embereknek, levezetésként – Tényleg segítenek!

Úgy érzed, hogy az utóbbi időben tetőfokára hágott a stressz és szeretnél tenni ellene? Vedd elő a kreatív énedet és dekorálj! Mutatunk néhány tippet, hogy ne csak maga a folyamat, hanem a végeredmény is segítsen stresszmentesnek maradni.

Régóta köztudott, hogy számos olyan növény létezik, amelyik kifejezetten jót tesz a közérzetünknek és megnyugtatóan hat ránk. Nemcsak azért, mert látványukkal feldobják még a legsötétebb, legborúsabb lakásokat is, hanem azért is, mert sok közöttük légtisztító hatással bír. Vannak, amelyek kifejezetten a hálószobába valók, ilyen például az anyósnyelv vagy a vitorlavirág, míg mások – mint például a fikusz – inkább a nappaliba illenek.

Olyan is van, amelyik kifejezetten jót tesz a konyha levegőjének, mint az aloé vagy koszorúfutóka – egy a lényeg, hogy keressük meg a legmegfelelőbb helyet számukra az otthonunkban. Nemcsak a növények átrendezése és a gondoskodásukkal, átültetésükkel járó meditatív, megnyugtató tevékenység segít majd abban, hogy megszabadulj a stressztől, hanem a már a puszta jelenlétük is hozzájárulhat a nyugodtabb mindennapokhoz.

A különféle függönyök remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy rövid idő alatt szinte teljesen újjávarázsold a lakásodat, ám ha stresszes típus vagy, a legjobb, amit tehetsz, ha a „kevesebb néha több” elvet követve megszabadulsz a nehéz, sötét függönyöktől, és vagy áttetsző, légies darabokat választasz, vagy egyszerűen nem használsz többé függönyöket.

A skandináv országokban szinte egyik ablakot sem fedik el, így biztosítva, hogy több napfény jusson az otthonukba.

Persze érthető, ha szeretnéd megtartatni a privát szférádat, de gondold át, hogy valóban minden ablakra szükséges-e a függöny, ha pedig nem, akkor engedd be a napfényt!

Meglátod, hogy a biológiai órád is sokkal természetesebb és egészségesebb ritmusra fog beállni, ami hosszú távon csökkenti majd a stresszt és a szorongást.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)