Dekorációs ötletek őszi vendégváráshoz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az ősz az egyik legnagyszerűbb évszak, főleg akkor, ha az otthoni dekorációkat mérvadónak tekintjük. Nem csupán a csodás színek motiválóak, a dekorációs lehetőségek tárháza is igen széles. Ha vendégeket vársz ősszel, valószínűleg az egész lakásra kiterjedően igyekszel megújítani a környezeteteket. De mi a helyzet a megterített asztallal? Most erre a területre adunk néhány inspiráló ötletet.

Kreatív szalvétagyűrűk

A szalvétagyűrűk nem csupán önmagukban lehetnek látványosak, egy fontos funkciót is betölthetnek.

Segítségükkel akár látványos ültetőkártyát is készíthetünk, így mindennemű konkrét célzás nélkül elérhetjük, hogy vendégeink az általunk megálmodott sorrendben foglaljanak helyet.

Persze, e funkció nélkül is készíthetünk különleges szalvétagyűrűket, akár színes szalagok, préselt levelek és gondosan megtisztított termések segítségével.

Nagyon fontos ügyelni arra, hogy ezen a téren ne essünk túlzásokba, mert nem éppen a legkellemesebb azzal bajlódni, hogy a szalvétánkat kiszabadítsuk a gyűrű fogságából.

Ha látványos dekorációt készítünk, figyeljünk rá, hogy az könnyen eltávolítható legyen, és semmilyen szennyeződést ne hagyjon maga után.

Asztali futók

Az asztali futók az egyik legnépszerűbb dekorációs elemnek számítanak, minden fontosabb alkalom, rendezvény során helyet kapnak, így az otthoni díszítésből sem hiányozhatnak.

Mindenképpen ajánlatos őket semleges színű, tehát tört fehér, krém, matt árnyalatok mellé társítani, így nem lesz túl harsány, hivalkodó a végeredmény. 

Amennyiben futónak is meglehetősen egyszerű alapanyagot választunk, úgy látványosan feldekorálhatjuk, még inkább őszi hangulatot varázsolva az asztalra.

Tehetünk rá préselt leveleket, dísztököket, de gesztenyét, mogyorót, diót, tobozt is felhasználhatunk.

A méretes gyertyáknak, széles szalagból kötött masniknak és méretre igazított, bogyós terméságaknak is bátran helyet szoríthatunk.