Dekorációs ötletek az otthonodba, ha imádod a fát

Írta: ,

A fából készült bútorok, kiegészítők egyfajta természetközeli, meleg hangulatot varázsolnak otthonunkba. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, elég hozzá pár faág, csiszolópapír és egy nagy adag fantázia. Utóbbiban segítségedre leszünk, ugyanis összegyűjtöttük a leglátványosabb és legtrendibb kiegészítőket, amiket te is el tudsz készíteni saját kezűleg. Lássunk is hozzá!

A tökéletes ékszertartó Kép forrása: etsy.com

1/6 A tökéletes ékszertartó

Biztosan neked is ismerős az érzés, amikor már annyi bizsu halmozódott fel a szekrényedben, hogy igaziból nem is tudod, milyen ékszereid vannak, mert az egészből csak egy nagy gubancot látsz.

Nos, ez a kiegészítő nem csak rendszerezni segít az ékszereid tárolását, de garantáltan a szobád legmenőbb darabja is lesz egyben. Nincs másra szükséged, csak pár faágra (a látványosabb eredményért válassz különböző méretű ágakat), egy erősebb drótra vagy kötélre, illetve annyi szögre, amennyi ékszered van.

Így biztos, hogy nem kerül a fiókod mélyére a következő nyaklánc, amit ajándékba kapsz!

2/6 Új hely a borospoharaknak

Ezért a kiegészítőért aztán tényleg nem kell mélyen a zsebedbe nyúlni, hiszen egy filléres, de annál látványosabb trükkről van szó.

Szerezz be egy tetszőleges méretű fadarabot (ez attól függ, hány poharat szeretnél rajta tárolni), amelyet ajánlatos egy kicsit lecsiszolni.

Egymás mellé, rendezett formában verj bele szögeket. Éppen csak annyi helyet hagyj a két szög között, hogy a pohár szára elférjen.

Garantáljuk, hogy az összes vendéged odáig lesz ettől a dekorációtól!

Az egyedi éjjeli lámpa Kép forrása: blog.blinds.com

3/6 Az egyedi éjjeli lámpa

Éjjeli lámpája mindenkinek lehet, de olyan, ami egy faágon lóg… Na az már kevésbé gyakori!

Ez főként egy letisztult stílusú szobában mutat jól, mert érvényesülhet benne a fa dominanciája, ami így egészen egyedi hatást kölcsönöz a helyiségnek.

Ilyet biztos nem látsz majd minden barátnődnél, szóval a mottód legyen: Do It Yourself!

Függönykarnis, kicsit másképp Kép forrása: cocondedecoration.com

4/6 Függönykarnis, kicsit másképp

Az tény, hogy nem lesz könnyű dolgod reggel és este, amikor próbálod elhúzni a függönyt a faág karnison, de az is biztos, hogy senkinek nem lesz olyan szupermenő a lakása, mint neked!

Azt tanácsoljuk, hogy leginkább azoknál az ablakoknál vesd be ezt a design-t, ahol nincs sötétítő, és ritkábban is szoktad húzogatni a függönyt – például a konyhába remek választás lehet.

Ha nagyvárosban élsz, igazi felüdülés lesz ránézni a kis ágaidra, amik képzeletben elrepítenek a természetbe.

A vad hercegnő hálószobája Kép forrása: blogs.cotemaison.fr

5/6 A vad hercegnő hálószobája

Lányok vagyunk, ezért imádjuk a baldachint, viszont ezt is meg lehet „bolondítani” egy kis fával, hogy mégse legyen nagyon kislányos az összhatás.

A lényeg, hogy nagyjából négy egyforma méretű faágat válassz ki, amit lelógatsz a plafonról, majd bármilyen általad választott anyagot dobj át rajta vízszintesen.

Mi teljesen odáig vagyunk ezért az ötletért, szóval lányok, irány az erdő faágakat gyűjteni!

A nyitott gardrób fokozása Kép forrása: style-files.com

6/6 A nyitott gardrób fokozása

Manapság egyre nagyobb divat, hogy a szekrények helyét átveszik az ruhaállványok, melyek szobánk trendi kiegészítőivé válnak. 

Szabadulj meg az uncsi műanyag állványoktól, és akaszd a ruháidat egy általad gondosan kiválasztott faágra!

Arra mindenképp figyelj, hogy a vállfa méretéhez igazítsd az ág vastagságát.

Egy erős dróttal vagy kötéllel lógasd le a plafonról,  és máris pakolhatod rá a kedvenc ruháidat!