12 szuper dekoráció polaroidokból

Bodnár Alexa
Írta: ,

A ’90-es évek trendjei közül a polaroidfotók is visszatértek a divatba. Ha már te is beszereztél egy ilyen gépet, és már halmokban áll otthon a rengeteg szuper fotó, ahelyett hogy albumba rendezgeted, készíts belőlük csodaszép dekorációt. Ehhez hoztunk neked most néhány nagyszerű ötletet, amelyet kis időráfordítással, kevés kézügyességgel is könnyen elkészíthetsz.

Faldekor kombinálva

12 szuper dekoráció polaroidokbólKépek forrása: 1 / 2

A polaroidok önmagukban is nagyszerű faldekorációk, de ha kombinálod ezeket, képekkel, feliratokkal, függőkkel és egyéb csecsebecsékkel, akkor tényleg nagyon eredeti, a saját stílusodra szabott dekorációt kaphatsz. Legyen szó a hálószobáról, a nappaliról, vagy akár a dolgozószobáról, ilyen módon bárhol el tudod rendezni ezeket a fotókat. Vess be olyan különlegesebb dolgokat is, mint a művirág vagy egy leveles füzér, hogy még mutatósabb legyen!

Jóbarátok stílus

12 szuper dekoráció polaroidokbólKépek forrása: 1 / 2

Bizonyára a polaroid fotóid közül számtalan olyan van, amelyen a barátaid szerepelnek – ezekből készíthetsz szuper tematikus táblát. Ha hozzánk hasonlóan Jóbarátok rajongó vagy, akkor ajánljuk neked ezt a stílust: készíts egy falapra szuper Jóbarátok logós feliratot, majd ez alá, vagy a táblát körbetekerve madzaggal készíts alapot a fotóknak. Néhány kisebb facsipesszel erre csak fel kell csíptetned a képeket, és kész is a szuper dekor!

Keretezz!

12 szuper dekoráció polaroidokbólKépek forrása: 1 / 2

Nem csak a nagyobb fotókat lehet szépen bekeretezni, hanem a polaroidokat is. Érdemes ennek úgy nekiállnod, hogy tematikusan válogatsz össze néhány fotót, és ezeket akár feliratozod is. Úgy állítsd össze a képkeretbe a képeket, mintha egy fotóalbum lapja lenne. A képeket ragaszthatod, de akár a csiptetős módszerrel is készülhet. Más emlékeket – jegyeket, díszeket, stb. – is nyugodtan mellé tehetsz.

Fűzd fel!

12 szuper dekoráció polaroidokbólKépek forrása: 1 / 2

Az ágyad mellé a falra készíthetsz csodálatos dekort, vagy akár a nappaliba, ha a polaroidokat a csiptetős módszerrel teszed fel, de egy fényfüzérre, hogy még extrább legyen. Egy leveles girlanddal kiegészítve még mutatósabb lehet ez a dísz, érdemes ezzel is kiegészítened, vagy akár virágokkal, ha az szimpatikusabb.

Aggasd fel!

12 szuper dekoráció polaroidokbólKépek forrása: 1 / 2

Nem csak a falra fűzheted fel madzagokra a képeket, hanem készíthetsz belőle például szélcsengőhöz, álomcsapdához hasonló dekorációt is. Erre teheted csak a képeket, de akár egyéb csecsebecséket is mellé aggathatsz. Különleges verzió az is, ha egy faágra akasztgatod fel a fotókat, ahogy a karácsonyfára szoktad a díszeket. Ezt is kombinálhatod mutatós mütyűrökkel, vagy akár fényfüzérrel is.

Formázd!

12 szuper dekoráció polaroidokbólKépek forrása: 1 / 2

A fotókból készíthetsz olyan faldekorációt is, amelynél formára rendezed a polaroid képeket. Így alkothatsz szivecskét, virágot, betűt, vagy bármilyen olyan formát, ami szimpatikus. Szuper ötlet az is, ha a nyaraláson készült képeket rendezed formára: egy egyiptomi út során lőtt fotókat piramis, a párizsi hosszúhétvége képeit Eiffel-torony, míg a tengerparti vakáció polaroidjait hullám vagy pálmafa formába rendezve tűzheted ki a falra.