12 szuper dekoráció polaroidokból

Írta: ,

A ’90-es évek trendjei közül a polaroidfotók is visszatértek a divatba. Ha már te is beszereztél egy ilyen gépet, és már halmokban áll otthon a rengeteg szuper fotó, ahelyett hogy albumba rendezgeted, készíts belőlük csodaszép dekorációt. Ehhez hoztunk neked most néhány nagyszerű ötletet, amelyet kis időráfordítással, kevés kézügyességgel is könnyen elkészíthetsz.

Faldekor kombinálva

Képek forrása: 1 / 2

A polaroidok önmagukban is nagyszerű faldekorációk, de ha kombinálod ezeket, képekkel, feliratokkal, függőkkel és egyéb csecsebecsékkel, akkor tényleg nagyon eredeti, a saját stílusodra szabott dekorációt kaphatsz. Legyen szó a hálószobáról, a nappaliról, vagy akár a dolgozószobáról, ilyen módon bárhol el tudod rendezni ezeket a fotókat. Vess be olyan különlegesebb dolgokat is, mint a művirág vagy egy leveles füzér, hogy még mutatósabb legyen!

Jóbarátok stílus

Képek forrása: 1 / 2

Bizonyára a polaroid fotóid közül számtalan olyan van, amelyen a barátaid szerepelnek – ezekből készíthetsz szuper tematikus táblát. Ha hozzánk hasonlóan Jóbarátok rajongó vagy, akkor ajánljuk neked ezt a stílust: készíts egy falapra szuper Jóbarátok logós feliratot, majd ez alá, vagy a táblát körbetekerve madzaggal készíts alapot a fotóknak. Néhány kisebb facsipesszel erre csak fel kell csíptetned a képeket, és kész is a szuper dekor!

Keretezz!

Képek forrása: 1 / 2

Nem csak a nagyobb fotókat lehet szépen bekeretezni, hanem a polaroidokat is. Érdemes ennek úgy nekiállnod, hogy tematikusan válogatsz össze néhány fotót, és ezeket akár feliratozod is. Úgy állítsd össze a képkeretbe a képeket, mintha egy fotóalbum lapja lenne. A képeket ragaszthatod, de akár a csiptetős módszerrel is készülhet. Más emlékeket – jegyeket, díszeket, stb. – is nyugodtan mellé tehetsz.

Fűzd fel!

Képek forrása: 1 / 2

Az ágyad mellé a falra készíthetsz csodálatos dekort, vagy akár a nappaliba, ha a polaroidokat a csiptetős módszerrel teszed fel, de egy fényfüzérre, hogy még extrább legyen. Egy leveles girlanddal kiegészítve még mutatósabb lehet ez a dísz, érdemes ezzel is kiegészítened, vagy akár virágokkal, ha az szimpatikusabb.

Aggasd fel!

Képek forrása: 1 / 2

Nem csak a falra fűzheted fel madzagokra a képeket, hanem készíthetsz belőle például szélcsengőhöz, álomcsapdához hasonló dekorációt is. Erre teheted csak a képeket, de akár egyéb csecsebecséket is mellé aggathatsz. Különleges verzió az is, ha egy faágra akasztgatod fel a fotókat, ahogy a karácsonyfára szoktad a díszeket. Ezt is kombinálhatod mutatós mütyűrökkel, vagy akár fényfüzérrel is.

Formázd!

Képek forrása: 1 / 2

A fotókból készíthetsz olyan faldekorációt is, amelynél formára rendezed a polaroid képeket. Így alkothatsz szivecskét, virágot, betűt, vagy bármilyen olyan formát, ami szimpatikus. Szuper ötlet az is, ha a nyaraláson készült képeket rendezed formára: egy egyiptomi út során lőtt fotókat piramis, a párizsi hosszúhétvége képeit Eiffel-torony, míg a tengerparti vakáció polaroidjait hullám vagy pálmafa formába rendezve tűzheted ki a falra.