Csökkenti a stresszt és tágítja a teret: így használd a zöldet a lakásban

A zöld valamennyi árnyalata népszerűnek számít a lakberendezésben, és nem is véletlenül: nyugtat, csökkenti a stresszt, szabályozza a szívverést és kreatív energiákat is felszabadít. A természet színét már csak jótékony hatásai miatt is érdemes használni az otthonodban.

A zöld szín a falakra is remek választás, de egy harsányabb, erősebb árnyalat túl hivalkodó lehet, főleg ha kisebb, vagy sötétebb szobáról van szó.

A pasztellbe hajló, olívás zöld azonban tökéletes választás, világosnak, levegősnek mutatja a teret, miközben kellemes, hűs és nyugtató hatást kelt.

Ez a zöld szinte életre kel egy kis mályvától vagy rózsaszíntől, de egyébként remekül megfér a fehér kiegészítőkkel, bútorokkal, függönyökkel is, együtt pedig még világosabbá, nyugodtabbá teszik az összhatást.

A zöldet sokan fiatalos, játékos színnek tartják, és valóban nagyon életteli, aktív árnyalat, de ez nem jelenti azt, hogy egy elegánsabb otthonban ne lenne helye.

Természetes színekkel, bézzsel és egy kevés arannyal együtt a zöld segít megteremteni az egyensúlyt, hogy a szoba ne keltsen túl tolakodó, urizáló hatást, közben pedig ne veszítsen az eleganciájából.

Sokszor már az is nagy különbséget jelent, ha csak néhány kiegészítőn, például a kanapéra rendezett párnákon, vagy az asztalra tett gyertyán megjelenik a fű- vagy limezöld.