Csodaszép őszi dekorációk – Kézügyesség nélkül is elkészítheted őket!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem kell kézügyesség ahhoz, hogy őszi hangulatot varázsolj az otthonodba! Akadnak olyan dekorációk, amik valóban egyszerűek, könnyen és gyorsan elkészíthetőek, miközben igazán ízlésesek. Mutatunk néhányat!

Tedd őket egymásra Kép forrása: ideiasereceitas.com

Ehhez a díszhez be kell szerezned néhány egymástól eltérő méretű és színű tököcskét, egy vödröt, egy méretes szalagot, illetve egy kisebb kést, amivel a megfelelő rögzítésről gondoskodhatsz.

Ha előkészültél, már jöhet is a villámgyors összeállítás! Alulra tedd a legnagyobb tököt, de ne vágd le az erős szárát, ugyanis ezt fogod felhasználni ék gyanánt.

A második tököt próbáld rá az alsóra, és ha nem tudod belenyomni a szárat az aljába, akkor késsel kicsit segíts rá.

Amennyiben megfelelően rögzítetted a tököket, már haladhatsz is tovább, de a biztos tartás érdekében maximum három-négy darabot halmozz egymásra.

Utolsó lépésként egy szép szalaggal kösd át a díszt, és állítsd rá egy vödörre: már el is készültél!

Minták gombokból Kép forrása: designmag.fr

A tökfaragáshoz nem feltétlenül kell komoly kézügyesség, hiszen használhatsz sablonokat, vagy akár süti kiszúrókat is, amikkel főleg nem lesz nehéz a dolgod.

Amennyiben újdonságra vágysz, ezt a végtelenül egyszerű, de annál látványosabb technikát is kipróbálhatod.

Nyomtass ki egy sablont az általad választott felirattal, majd rajzold rá a tökre (ha ezt a lépést kihagynád, természetesen szabadkézzel is rajzolhatsz).

Ezután fogd a ragasztót, és egyszínű, de eltérő méretű, formájú gombokkal ragaszd végig a felrajzolt vonalakat.

Tipp: gombok helyett használhatsz rajszöget, így még a ragasztással sem kell bajlódnod. Ha pedig tovább fokoznád a látványt, köss egy masnit a tök szárára, majd keress egy méltó helyet neki a lakásodban.