Csodaszép őszi dekorációk – Kézügyesség nélkül is elkészítheted őket!

Írta: ,

Nem kell kézügyesség ahhoz, hogy őszi hangulatot varázsolj az otthonodba! Akadnak olyan dekorációk, amik valóban egyszerűek, könnyen és gyorsan elkészíthetőek, miközben igazán ízlésesek. Mutatunk néhányat!

Tedd őket egymásra Kép forrása: ideiasereceitas.com

1/5 Tedd őket egymásra

Ehhez a díszhez be kell szerezned néhány egymástól eltérő méretű és színű tököcskét, egy vödröt, egy méretes szalagot, illetve egy kisebb kést, amivel a megfelelő rögzítésről gondoskodhatsz.

Ha előkészültél, már jöhet is a villámgyors összeállítás! Alulra tedd a legnagyobb tököt, de ne vágd le az erős szárát, ugyanis ezt fogod felhasználni ék gyanánt.

A második tököt próbáld rá az alsóra, és ha nem tudod belenyomni a szárat az aljába, akkor késsel kicsit segíts rá.

Amennyiben megfelelően rögzítetted a tököket, már haladhatsz is tovább, de a biztos tartás érdekében maximum három-négy darabot halmozz egymásra.

Utolsó lépésként egy szép szalaggal kösd át a díszt, és állítsd rá egy vödörre: már el is készültél!

Minták gombokból Kép forrása: designmag.fr

2/5 Minták gombokból

A tökfaragáshoz nem feltétlenül kell komoly kézügyesség, hiszen használhatsz sablonokat, vagy akár süti kiszúrókat is, amikkel főleg nem lesz nehéz a dolgod.

Amennyiben újdonságra vágysz, ezt a végtelenül egyszerű, de annál látványosabb technikát is kipróbálhatod.

Nyomtass ki egy sablont az általad választott felirattal, majd rajzold rá a tökre (ha ezt a lépést kihagynád, természetesen szabadkézzel is rajzolhatsz).

Ezután fogd a ragasztót, és egyszínű, de eltérő méretű, formájú gombokkal ragaszd végig a felrajzolt vonalakat.

Tipp: gombok helyett használhatsz rajszöget, így még a ragasztással sem kell bajlódnod. Ha pedig tovább fokoznád a látványt, köss egy masnit a tök szárára, majd keress egy méltó helyet neki a lakásodban.

Néhány ág és emlék a múltból Kép forrása: centsationalgirl.com

3/5 Néhány ág és emlék a múltból

Ez a dekoráció tökéletes a vidéki otthonokba, vagy azokba a lakásokba, amik ezt a hangulatot próbálják közvetíteni.

A csodás csendélethez csupán egy tálcára, néhány aprócska tökre, edényre, és persze egy régi kávéfőzőre lesz szükséged.

Utóbbiba nemes egyszerűséggel állíts néhány színes, őszi ágat, és ezzel tulajdonképpen el is készültél.

Természetesen ezt az alapelvet bármilyen más dekorációnál is alkalmazhatod. Fogj egy vázát, halmozz bele a pirosló, aranyló őszi ágakat, ha van kedved, akassz rájuk terméseket, vagy boltban vásárolható díszeket.

Egy-egy ilyen váza önmagában is őszies hangulatot áraszt, de ha a környezetét is feldobod néhány hangulatos elemmel, akkor garantált a látványos végeredmény. És még kézügyességre sem volt szükséged!

Levelek hatalmas csokorban Kép forrása: dreamywhites.blogspot.hu

4/5 Levelek hatalmas csokorban

A korábbi inspirációhoz hasonló ez a dekoráció is, de jól láthatod rajta, mennyit számít, ha másfajta növényeket választasz alapul.

Ez a megoldás szintén rendkívül egyszerű, mégis nagyon hangulatos és egyedi.

Az összeállításához szükséged lesz néhány méretes kaspóra vagy vázára attól függően, milyen hatást szeretnél elérni a segítségükkel.

Ezután legalább egy, hatalmas csokrot össze kell állítanod a különböző színes levelek segítségével.

Nyugodtan dolgozz több fa ágaival és azzal sincs gond, ha egészen eltérőek a színek, sőt! Így lesz igazán egyedi és különleges az összhatás.

Az ágakat fogd össze, tömd velük tele a kaspókat vagy a vázákat, tegyél alájuk egy kevés vizet, és élvezd a látványt, az illatokat!

Úszógyertyák, almák, levelek Kép forrása: tumblr, quebuenoesvivir

5/5 Úszógyertyák, almák, levelek

Amennyire egyszerű ez a dísz, annyira látványos tud lenni a megfelelő kontextusban – szintén inkább a vidéki hangulattal bíró otthonokban.

Az alapot egy félig-meddig leharcolt lavór biztosítja, de ha modernebbé tennéd a kompozíciót, egyszerűn használj egy üvegterráriumot.

Töltsd meg a választott alapot vízzel, majd tegyél bele néhány almát, a gyümölcsök közé pedig úszógyertyákat.

Ezzel lényegében el is készültél, de ha szeretnéd, a képen látható módon te is kidekorálhatod levelekkel a lavór vagy a terrárium környezetét.

Ez a dísz egyébként a végtelenségig variálható: alma helyett természetesen más gyümölcsöt is használhatsz, de akár úszó gyöngyöket, virágokat, tököket, ágakat is bevethetsz az egyedibb látvány érdekében.