Csodás óceán inspirálta lakrészek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre aktuálisabb kérdés a nyaralás, a tenger- és óceánpart után azonban messze nem csak a forró napokon vágyakozunk. Szerencsére a csodás hangulatot otthonunkba is átmenthetjük, akár igazán komoly átalakításokban, akár csak néhány kiegészítőben gondolkozunk. 

Izgalmas fürdőszoba Kép forrása: hometalk.com

Ha a hullám verte partokra gondolunk, akkor alapvetően három szín juthat eszünkbe: a kék, a fehér és természetesen a piszkos sárga. Ennél a fürdőszobánál az első két árnyalat motivál, a homokszínt pedig felváltotta a barna, mégpedig látványos kavicsok formájában.

Ez ugyancsak megszívlelendő ötlet azok számára, akik óceánparti hangulatra törekszenek, hiszen messze nem csak a homokos partok lehetnek hívogatóak.


Lakást festesz? Ezeket a színeket érdemes választanod! Ötletadó színkombinációk


Sajnálatos módon ebből a fürdőszobából nem láthatunk rá az óceánra, de legalább a hangulatot imitálhatjuk, például az ablakkeretszerű tükrökkel, a vízből származó dekorációs elemekkel, és természetesen a nyaraláson készült fotókkal.

Utóbbi praktikát egyébként a legtöbben megfogadhatnánk, hiszen csak igen kevesen díszítik ilyen személyes formában ezt a mindennap használatos helyiséget.

Ha nem is a komplett nappalinkat varázsoljuk át óceánparti lakássá, ahol a vendégeinket fogadjuk, ott tökéletes választás ez az egyedi stílus.

Persze, akinek nincs erre a célra külön helyisége, az a nappalijába is beiktathatja a különleges jegyeket.

S hogy mire van szükség az üdítő színeken felül?

Például egy asztallá avanzsált kincses ládikára, ami egyébként kiváló tároló is lehet. A partról készült fotó természetesen ebből a helyiségből sem hiányozhat, és a durva, szőtt szőnyeg szintén olyan elem, amiről a homokot megkötő növények, fűfélék jutnak az eszünkbe.

További óceán inspirálta dekoráció a szárított korall, amit bármilyen egyedi, saját kezűleg készített dísszel felválthatunk – természetesen csak akkor, ha a hozzávalókat a legutóbbi, tengerparti nyaralás során gyűjtögettük.