Csodálatos virágkompozíciók tavaszi virágokból

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Csodálatos virágkompozíciók tavaszi virágokból

Nárcisz, tulipán, liliom, golgotavirág… mind részei a húsvéti ünnepkörnek! Cikkünkben megmagyarázzuk a jelentésüket, és ötleteket adunk, hogyan teremts velük ünnepi hangulatot a lakásban, és miként használd fel őket az asztal díszítéséhez. A hagyományos tavaszi virágokból tojások, friss fűszernövények, valamint egyéb vágott és cserepes virágok felhasználásával szép kompozíciókat készíthetsz.

Nárcisz

A nárciszt húsvétvirágnak is nevezik, mert húsvét táján kezd kihajtani. Élénk sárga színe és játékos formája miatt vidámsággal és frissességgel tölti el a lelket és az ünnepet. Húsvétkor kifejezi a Jézus feltámadása miatt érzett örömöt.

Sokféleképpen elrendezheted, például ha egy kis vázába teszed őket, és melléjük friss fűvel vagy kis ibolyacsokrokkal megrakott tojáshéjakat helyezel. Virágzó nárciszhagymákat tartalmazó cserepek mellé tehetsz vázában álló virágzó ágakat (almát, cseresznyét, őszibarackot), annak jeléül, hogy a tavasz megérkezett a házba.

Tulipán

A tulipán szintén a korai virágok egyike, ezért az újjászületést jelképezi. Állíts egy tulipáncsokrot az asztal közepére, és észre fogod venni, hogy oldottabbá válik körülötte a légkör.

Az ünnephez közvetlenül leginkább a fehér illik, mert a lelki tisztaságot jelképezi, de bármilyen szín alkalmas a vidám hangulat megteremtéshez. A golgotavirágot és az ibolyát ajánljuk hozzá. A színes tulipánok jól mutatnak barkaágakkal, liliomokkal, rozmaringszárakkal kiegészítve.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba