Csoda a padláson, avagy tetőtéri lakberendezés felsőfokon

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan ódzkodnak a padlástér beépítésétől, gondolván, hogy annyi teret nem ad a felső szint, amennyi munkát igényel. Nos, ezt már az alábbi pár inspirációban garantáltan megcáfoljuk! A padlás beépítése ugyanis gyakorlatilag minden egyes helyiségre kínál tökéletes alternatívát.

Romantikus háló Kép forrása: www.pinterest.com

Sokan elrejtik gipszkartonnal a padlástér beépítése során a tartógerendákat, pedig ezeket sokkal inkább kiemelni, semmit eldugni érdemes.

Persze, ha régi építésű a ház, akkor nem árt megújítani, szigetelni, vagy akár újrarakni ezt a felületet, de a fa látványa olyan csodás és romantikus közeget eredményezhet, ami egy az egyben megadja a hangulatot az egész tetőtérnek.

Különösképpen igaz ez akkor, ha a padló szintén kellőképpen minőségi, és tökéletes harmóniában áll a famennyezettel – erre az alapra bármilyen színnel, de az örök kedvenccel, a bézses árnyalatokkal igazán könnyű építkezni.

Az egyébként kissé mogorvának ható, sötét fafelületeket a világos falak ellensúlyozzák, továbbá ezt a célt szolgálja az a hatalmas méretű ablak is, ami legalább kétszeresére nagyítja a teret.

Különleges megoldások Kép forrása: www.pinterest.com

A padlástér hátránya egyben a legnagyobb előnye. Tény, hogy a meredek szögben érkező tető sokat elvehet a hasznos területből, de olyan egyedi lehetőségeket kínál, amiket az alsó szinten, a hagyományos vonalak mellett garantáltan nem tudnánk egykönnyen megvalósítani.

Ha kellően nagy a belmagasság, a tereket nem csupán ajtókkal választhatjuk el egymástól, hiszen így még inkább kicsinyíthetünk az egyébként is csökkent méretű hasznos alapterületen.

A helyiségeket akár néhány lépcsőfokkal is elválaszthatjuk egymástól, s még inkább kihangsúlyozhatjuk az eltéréseket, ha díszes, egyéni boltívekkel dolgozunk.

Az már csak pluszpont, hogy akár olyan olvasósarkot is kialakíthatunk, ami éppen a fák lombjaival egy magasságban helyezkedik el…