Csíkok, másképpen: a chevront te is imádni fogod

Zabolai Margit
Írta: ,

A cikkcakk, vagy előkelőbb nevén a chevron a tengerentúli lakberendezésben és divatban már tényleg elérte a csúcsok csúcsát; a külföldi oldalakat elnézve néha azt érezzük, talán kicsit túlzásba is viszik a dolgot. Ésszel (és mértékkel!) használva azonban tényleg az egyik leglátványosabb lakberendezési trend, amit az utóbbi időben láttunk. Figyelj csak!

Ha a szobád kicsi vagy sötét, komoly fejtörést okozhat, hogy mi kerüljön a falra, ami látványos is, mégsem nyomja össze a teret. A chevron akkor is nagyon jól működik, ha ugyanannak a színnek két árnyalatát használod – izgalmas és mozgalmas, mégsem nyomja agyon a szoba hangulatát.

A nappaliban is diszkrét háttér lehet egy erősebb színű kanapé mögé, de a hálóban is jól mutat, mert elegáns és érdekes hatást kelt egyszerre. Ha ilyen nagy felületen használod a chevront, a kiegészítők mintáival már bánj óvatosan, a színekkel viszont játszhatsz bátrabban.

A kanapé éke Kép forrása: kubel6.rssing.com

Chevron mintás párnahuzatokkal Dunát lehetne rekeszteni, de nem is csodálkozunk, hogy ennyire népszerűek, elvégre az egész nappali vagy hálószoba hangulatát meg tudják változtatni anélkül, hogy bármiféle felfordulást kellene csinálnod.

Válassz úgy színeket, hogy azok illeszkedjenek a szoba árnyalataihoz, de ne feledd, hogy most nem az árnyalatokkal, hanem a mintázattal kell hatást elérned.

A nagyobb felületek motívumait ezért érdemes szem előtt tartani, de nem kell feltétlenül mindennek egyszínűnek lennie – figyeld meg, itt is milyen jól mutat a chevron párna csempemintás szőnyeggel!