Csészéből dekorációt? 7 nem mindennapi ötlet

Írta: ,

Van otthon egy csomó csészéd, amelyeket ugyan már nem használsz, de kár lenne őket kidobni? Érdemes felkeresni anyukádat vagy a nagymamádat is, és beszerezni az ő megunt darabjaikat, mert a régi csészéket rengeteg módon használhatod fel a lakásdíszítésben. Mutatunk néhány konkrét ötletet, amelyet te magad is megvalósíthatsz!

Csésze gyertya Kép forrása: myidealhome.tumblr.com

1/7 Csésze gyertya

Még a kevesebb kézügyességgel rendelkezők számára is van egy-két csészés dekoráció. Az egyik ezek közül a csésze gyertya.

Ehhez nem is lesz másra szükséged, csak hobbiboltból beszerezhető kanócra és színes viasz pasztillákra. Tegyél kanócot minden csészéd aljába, és a végét kösd rá egy hurkapálcára: ez azért fontos, mert így anélkül megáll majd a kanóc, és nem csúszik bele a gyertyába, hogy folyamatosan tartanod kellene.

Ezután olvaszd fel egy edényben a viaszpasztillákat, majd ha már teljesen folyós, öntsd bele a csészébe. Tedd hűlni hideg helyre a gyertyákat, és ha megdermedt a viasz, már el is készültél.

Ültető Kép forrása: stylecaster.com

2/7 Ültető

A csészék ideálisak arra is, hogy fűszernövényeket, kaktuszokat, pozsgásokat, apróbb virágokat ültess beléjük.

Igazi kis miniatűr kertet is készíthetsz, ha több kisebb növényt ültetsz majd egybe.

Apró, színes kavicsokkal, kagylókkal akár dekorálhatod is a föld tetejét, így még hangulatosabb lesz a végeredmény.

Csésze koszorú Kép forrása: maisonvogue.net

3/7 Csésze koszorú

Ha sok megunt csészéd van, és esetleg egy felesleges porcelántányér is akad elvétve otthon, gyönyörű kopogtató koszorút készíthetsz belőle az ajtóra.

Ehhez a tányért körbe kell tenned csészékkel úgy, hogy ragasztópisztoly vagy porcelán ragasztó segítségével egymásba ragasztod őket.

Szintén elkészíthető kevesebb kézügyességgel ez a dísz, mégis nagyon mutatós dekoráció.

Falióra Kép forrása: diyforlife.com

4/7 Falióra

Mintha az Őrült Kalapos órája lenne, amin nézi a teaidőt ez a csodálatos falióra, amelyen számlap helyett csészék mutatják az egész órákat.

Az elkészítéshez csupán egy nagy falfelületre, egy óraszerkezetre és 12 darab csészére és aljra lesz szükséged.

A csészéket ragasztással rögzítheted a falon, de ha lyukat fúrsz az aljukba, akkor akár fel is csavarozhatod majd őket.

Asztali lámpa Kép forrása: hometalk.com

5/7 Asztali lámpa

Akár csak csészékből és aljakból, de akár egész teáskannák, teáskészletek felhasználásával készíthetsz gyönyörű asztali lámpát is.

Ehhez szükséged lesz egy villanykörtére, egy körtefoglalatos vezetékre és egy lámpaernyőre.

A csészék lehetnek teljesen egyformák, vagy hasonló stílusúak, de remekül néz ki egy olyan lámpa is, amely különböző porcelánokból készült.

Csillár Kép forrása: homedit.com

6/7 Csillár

Az asztali lámpa mellett csillárt is készíthetsz a csészékből, ha fejjel lefelé fordítva, kifúrva fűzöd fel őket a foglalatra.

Arra figyelj majd, hogy ne legyen túl nagy a villanykörtéd, hiszen nem mutat jól, ha túllóg a csészén.

Önmagában egy darab csészét ne használj, legalább három vagy öt részből álló csillárt érdemes készítened ezzel a technikával.

Haladóknak Kép forrása: lilyanddot.com.au

7/7 Haladóknak

Ha sok a szabadidőd, és nagyon különleges dekorációt készítenél, alkothatsz diorámát is a szép, régi porcelán csészéiddel.

A strandolós, nyaralós, piknikezős, romantikus párizsi hétvégés verziókhoz találsz számtalan mintát, de nyugodtan elengedheted a fantáziádat, és készíthetsz teljesen egyedi verziót.

Érdemes előtúrnod a régi babaházas kellékeket, de egy csomag színes, süthető gyurmával rengeteg kis kelléket készíthetsz, ha van rá időd.

A végeredmény garantáltan meseszerű lesz, és ha megszereted, lehet találsz egy új hobbit is magadnak.