Csempe helyett: 4 tipp, hogy mivel burkolhatod még a konyha falát

Zabolai Margit
Írta: ,
Csempe helyett: 4 tipp, hogy mivel burkolhatod még a konyha falát

Kép forrása: livedesign.kiev.ua

A csempe régi és jól bevált burkolat, de egyre többen keresnek valami újat, szokatlant, vagy például olcsóbbat, amikor a vizes helyiségek borításáról van szó. Összeszedtünk még néhány lehetőséget, és azt is elmondjuk, mit kell ezekről tudnod, ha a konyha falára választod őket.

Dekorüveg

Az üveg néhány éve ismét a lakberendezők egyik kedvence lett, és ma már nem számít lehetetlennek az sem, hogy például a konyha falára kerüljön belőle. Az edzett üveg biztonságos, és mivel nincsenek fugák, könnyebben is tisztítható, mint például a csempe, de persze könnyebben meg is látszik rajta a kosz. Mivel a dekorüveg ma már gyakorlatilag bármilyen színben elérhető, így nyugodtan elengedheted a fantáziádat, ha ezt a megoldást választod, de például a már meglévő csempék fölé is tetethetsz átlátszó üveget a könnyebb tisztítás és a nagyobb védelem érdekében.

Amire figyelned kell, az természetesen a tökéletes szigetelés: az üveg átlátszik, ezért ha kosz kerül mögé, amit nem tudsz megtakarítani, az nagyon zavaró lehet. Az üveg falburkolat rögzítés neutrális szilikonnal, méretre gyártott profillal, vagy pontmegfogással történhet – a legjobb, ha kikéred egy szakember véleményét, hogy a te konyhádba melyik lenne a leginkább megfelelő. Természetesen a hőforrások közelében is használhatod az üveg burkolatot, ekkor azonban mindenképpen hőálló edzett üvegre lesz szükséged.

Tapéta Kép forrása: simshilditch.com

Ma már léteznek kifejezetten a vizes helyiségekbe készült tapéták is, a vinyl felületek pedig nagyon könnyen tisztán is tarthatóak. Ezek előnye, hogy akár sokkal olcsóbban is hozzájuk juthatsz, mint például a csempéhez, és nagyon egyszerű le is cserélni őket, ha meguntad a dolgot.

A kínálat egyre szélesebb lesz, így szinte biztos, hogy találsz olyat, ami megfelel az elképzelésednek, de ha nem gond, hogy kicsit mélyebben a pénztárcádba kell nyúlni, akkor választhatsz akár hagyományos nem vizes helyiségbe való tapétát is, és erre tehetsz egy réteg átlátszó dekorüveget.

Ez a megoldás már lényegesen drágább, hiszen gyakorlatilag két burkolást kell kifizetned, de ha ezt meg tudod oldani, a lehetőségeknek már valóban csak a képzeleted szabhat határt.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?