5 bútordarab, ami soha nem megy ki a divatból

Nagy Niki
Írta: ,
5 bútordarab, ami soha nem megy ki a divatból

Kép forrása: shutterstock

Ahogy a ruhadivatban a kis fekete, a farmerdzseki vagy a piros körömcipő, úgy a lakberendezésben is vannak olyan modellek, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Mindegy, hogy az 1920-as évek eleganciájáról, a ’70-es évek színes bohózatáról vagy a modern letisztult vonalakról beszélünk, ezeknek a bútoroknak az éppen aktuális megfelelőjét mindenképpen megtaláljuk a szórásban. Szóval nyugodtan fektess beléjük nagyobb összeget, garantált, hogy egy-két szezon múlva sem unod meg őket.

Ezeket a karosszékeket eredetileg kandallók mellé tervezték, és azért készült a széles hátuk befelé hajló szélekkel, hogy azok megvédjenek a tűz közvetlen melegétől.

Ma már persze teljesen máshogy működnek a kandallók is, és nem csak erre használjuk az ilyen bútorokat, de jó tudni, hogy valaha funkciója is volt ezeknek a dizájnelemeknek.

Az ilyen karosszékek a múlt időket idézik, amikor egy egész estés program volt az, hogy valaki a tűz pislákoló fényénél olvas.

Igazi örök klasszikus a maga barátságtalan, mégis mutatós kopott bőrhuzatával, a nagy gombokkal és a széles karfákkal.

A nevét Lord Philip Stanhope-ról kapta, aki egyébként Chesterfield grófja is volt, és olyan kanapét készíttetett, ami nem gyűri össze az öltönyét.

A Chesterfield kanapé, úgy tűnik, pontosan ilyen volt.

Az eredete miatt mindig is a felső tízezer kedvenc bútora volt, de ma már persze nem csak ők vásárolják.

Ennek ellenére stílusban azért megmaradt olyannak, amilyen korábban volt, így bohókás, nagyon modern stílusú lakásokba nagyon nem ajánlanánk.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!