Egy merész páros: eképpen használd a burgundit és aranyat a lakberendezésben

Zabolai Margit
Írta: ,
Egy merész páros: eképpen használd a burgundit és aranyat a lakberendezésben

Kép forrása: amoklv/Depositphotos.com

Elég merésznek hangzik elsőre. De ha jobban belegondolunk… hát, másodikra is. A burgundi és az arany azonban nem csak az őszi esküvők kedvenc színtémája, egyre gyakrabban jelenik meg a lakberendezésben, és amennyire mellé lehet vele lőni, olyan nagyon jól is működhet. Mutatjuk, hogyan!

Ha sok van belőle, akkor a burgundi és az arany tényleg nagyon nyomasztó tud lenni, ezért egyik színt sem érdemes nagy felületen használni, vagy ha már mégis, akkor érdemes legalább a kiegészítőket szellősen tartani, és hagyni a szemnek nyugvópontot.

A jó hír viszont az, hogy mivel ebből a színből tényleg kicsi is elég, sőt éppen csak annyi kell, akár egyetlen délután is felfrissítheted vele a nappalit vagy bármelyik másik szobát, ha pedig mégsem tetszik, nem lesz nehéz visszarendezni mindent.

Amikor erős színeket használunk, mindig alapszabály, hogy a többi árnyalat legyen semleges, természetes árnyalat, különben a végeredmény könnyen túl sok lesz.

A burgundi és az arany esetében különösen igaz ez, még akkor is, ha csak néhány kiegészítőn jelennek meg ezek a tónusok.

Egy finom agyagszín a falon például remek lehetőséget teremt, hogy a kiegészítők variálásával bármikor megváltoztasd a szoba hangulatát, és a burgundi-arany párosnak is jó alapja lesz.

A finom vízkék és a halovány rózsaszín szintén szépen finomítják a két karakteres árnyalat erejét.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!