Ne dobd ki a borosdugót! 5+1 kreatív ötlet, amire felhasználhatod

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Ne dobd ki a borosdugót! 5+1 kreatív ötlet, amire felhasználhatod

Kép forrása: pixabay.com

A parafadugó kreatív alapanyaggá válhat a kezeid közt. Ha összegyűjtesz, beszerzel pár dugót, akkor jópofa dekorációs holmikat és ajándéktárgyakat kreálhatsz belőlük. Amennyiben valamelyik borhoz, ahonnan a dugó származik, még emlék és élmény is kötődik, külön értékkel bírhat a belőle készült kedves kis kreálmány. Mutatunk pár könnyen elkészíthető praktikus és aranyos dolgot, amit a pároddal vagy a gyerkőcökkel együtt is megcsinálhattok.

1. Üzenőtábla, ékszertartó

Még az állandó csetelések, virtuális üzengetések világában is van bája annak, ha otthon egy kis cetlin hagyunk egy kedves üzenetet a párunknak vagy a családtagjainknak. Személyes és szívet melengető érzés olvasni egy kézzel írt kis idézetet vagy egy vicces megjegyzést.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az üzenőtábládhoz szükséged lesz egy képkeretre és egy kartonra, ami illeszkedik a keretbe. A kartonra egy általad érdekesnek tartott rendben sorakoztasd fel a dugókat és ragaszd le őket hobbiragasztóval. A keret helyett remek egy már nem használatos tálca is.

Ha megtetszett a parafatábla készítése, egy másféle elrendezéssel kulcstartót vagy ékszertartót is kreálhatsz a dugókból.

2. Kulcstartó

Baráti összejöveteleken, nagy családi vacsorákon több bor is elfogyhat, így a közös este emlékét őrző üvegek dugóját kulcstartóknak is felhasználhatod. Ossz szét a barátaid közt egy olyan kulcstartót, ami egy közös program élményeit hívják elő!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A kreatívkodáshoz szükséged lesz kulcskarikákra és hobbiboltokban beszerezhető kis kapcsokra, amiket ügyesen a parafába kell szúrnod. A biztonság kedvéért ragasztóval is rögzítheted őket. A kulcstartóidat gyöngyökkel is feldobhatod.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!