Bőröndöt, térképet elő! Trendi utazás-ihlette dekorációk az otthonodba

Póta Szilvia
Írta: ,

Ha gyakorta utazol, biztosan te is szívesen hozol haza mutatós szuvenír tárgyakat, melyek a legutóbbi kalandodra emlékeztetnek. Az ilyen tárgyak fontos szerepet töltenek be az életünkben hiszen, rájuk nézve, felidézzük a nyaralás boldog és gondtalan pillanatait. Az utazások alatt gyűjtött fényképeket, illetve csecsebecséket otthonod dekorálásához is felhasználhatod, így gondolatban bármikor ellátogathatsz kedvenc helyeidre!

Térképek a falon Kép forrása: nousdecor.com

Az utazásnak nélkülözhetetlen kellékei a térképek, melyek azonban nem csupán a tájékozódáshoz és a következő úti célod megtervezéséhez nyújthatnak segítséget, de a lakásdekorációhoz is felhasználhatod őket!

A vintage hatású darabok visszaidézik a felfedezések régi romantikáját, és különleges hangulatot kölcsönöznek a lakás egyes helységeinek.

A falra felszerelt távoli országokat ábrázoló modern térképeken álmaid úti céljait, és korábbi utazásaidat is bejelölheted, így emlékeztetve magadat arra, hogy mennyi különleges élményben volt már részed, és milyen sok izgalmas kaland vár még rád!

Próbáld ki a térkép tapétát! Ezzel az izgalmas díszítőelemmel akár az egész falat beboríthatod, ezáltal igazi nagyvilági hangulatot teremthetsz otthonodban.

 

A bőrönd, mint dekorációs elem Kép forrása: decoist.com

Érdemes átnézned a szüleid és a nagyszüleid régiségekkel teli padlástereit, illetve a pincéit, hiszen ha lakberendezésről van szó, itt igazi kincsekre bukkanhatsz.

Az „old school” bőröndöket például többféleképpen is felhasználhatod, csupán egy kis kreativitásra lesz hozzá szükséged!

Az egymáson felhalmozott bőröndökből készíthetsz például éjjeliszekrényeket, vagy kisasztalt, de egy-egy mutatósabb darab, akár polcként, lakásdekorációs eszközként, és virág, vagy könyvtartóként is megállja a helyét.

A vintage bőröndök nosztalgiát ébresztenek, és az egész lakásnak retro hangulatot kölcsönöznek.