5 tipp, hogy boldogabbnak érezd magad az otthonodban

Zabolai Margit
Írta: ,
5 tipp, hogy boldogabbnak érezd magad az otthonodban

Talán a gyűjtögető életforma, talán a fogyasztói társadalom nyomása teszi, de mindannyian hajlamosak vagyunk olyasmikkel telezsúfolni az otthonunkat, amire valójában nincs szükségünk. Mutatunk néhány tippet, hogy megszabadulj a fölösleges helyfoglalóktól, és ettől az otthonod egy sokkal rendezettebb, tisztább, boldogabb hellyé váljon!

Ne tarts meg semmit bűntudatból! Kép forrása: nordeasthome.blogspot.hu

Emlékezz rá: az otthonod a tiéd, és annak van ott helye, amit szívesen használsz, vagy amire szeretsz nézni. Ne tarts meg semmit azért, mert valaki más zokon venné, ha megszabadulnál tőle.

A tárgyak önmagukban nem hordoznak érzelmi értékeket, azokkal csak mi ruházzuk fel őket, de ezeket a tárgytól függetlenítve is megtarthatod.

Azt is tartsd észben, hogy ha valami egyszer a te birtokodba került, onnantól kezdve csakis a te döntésed, hogy mit teszel vele – megtartod, vagy kiadod az útját.

Ismerd a saját igényeidet! Kép forrása: hearthomemag.co.uk

Persze, hogy vendéglátáskor jól jön az a 15 plusz teríték, de milyen gyakran van rá szükséged? Ne hagyd, hogy saját magad azért ne tudd kényelmesen használni az otthonodat, mert a kivételes alkalmakra áll készenlétben, és nem a te mindennapjaidat szolgálja.

Tudd, hogy mi az, amire a mindennapokban szükséged van, és pontosan annyi terítéket, tálkát, poharat, asztalterítőt tarts otthon.

Ha szökőévente egyszer egy különleges esemény miatt extra terítékekre lesz mondjuk szükséged, még mindig kérhetsz kölcsön barátoktól vagy családtagoktól tányérokat.