5 tipp, hogy boldogabbnak érezd magad otthon

Zabolai Margit
Írta: ,
5 tipp, hogy boldogabbnak érezd magad otthon

Talán a gyűjtögető életforma, talán a fogyasztói társadalom nyomása teszi, de mindannyian hajlamosak vagyunk olyasmikkel telezsúfolni az otthonunkat, amire valójában nincs szükségünk. Mutatunk néhány tippet, hogy megszabadulj a fölösleges helyfoglalóktól, és ettől az otthonod egy sokkal rendezettebb, tisztább, boldogabb hellyé váljon!

Ismerd a saját igényeidet! Kép forrása: hearthomemag.co.uk

Persze, hogy vendéglátáskor jól jön az a 15 plusz teríték, de milyen gyakran van rá szükséged? Ne hagyd, hogy saját magad azért ne tudd kényelmesen használni az otthonodat, mert a kivételes alkalmakra áll készenlétben, és nem a te mindennapjaidat szolgálja.

Tudd, hogy mi az, amire a mindennapokban szükséged van, és pontosan annyi terítéket, tálkát, poharat, asztalterítőt tarts otthon.

Ha szökőévente egyszer egy különleges esemény miatt extra terítékekre lesz mondjuk szükséged, még mindig kérhetsz kölcsön barátoktól vagy családtagoktól tányérokat.

Tiszteld a saját idődet! Kép forrása: decoracion.facilisimo.com

Ne feledd, hogy minden tárgy, amit birtokolsz, időt vesz ez az életedből: időbe kerül a megtisztítása, az elrendezése, az arrébb rakása. Ne áldozd fel az életed értékes pillanatait arra, hogy olyasmit birtokolj, ami valójában nem fontos a számodra.

Nézd végig az otthonodat ezzel a szemmel: ha van olyasmi, amiről úgy érzed, több vele a gond, mint amennyi örömet ad, akkor szabadulj meg tőle.

Sokkal felszabadultabbnak, szabadabbnak és könnyedebbnek érzed majd magadat utána.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv