Ennek az 5 dolognak lennie kell egy boldog otthonban – A tudósok szerint

Zabolai Margit
Írta: ,
Ennek az 5 dolognak lennie kell egy boldog otthonban – A tudósok szerint

A környezetünk hatással van a kedvünkre, teljesítményünkre, de még a kreativitásunkra is. Nem véletlen, hogy komoly irodalma van annak, hogyan érdemes berendezni egy munkahelyet. A szakértők szerint azonban legalább ilyen fontos, hogy az otthonodat is boldog hellyé tedd, ehhez pedig az alábbiakra mindenképpen szükséged van.

Könyvek Kép forrása: unsplash

Lehet, hogy meglep, de a szakértők szerint egy boldog otthonban biztosan vannak könyvek is.

Az olvasás lehetőségének megteremtése kulcsfontosságú, és sajnos a számítógépen, laptopon vagy telefonon olvasgatni nem ugyanazt a hatást eredményezi, mint papíron.

A képernyő rezgése ugyanis állandó stimulációt jelent az agynak, ellenben a papírról való olvasás során egészen másként kezdenek mutatni az agyhullámok, lelassul a szívverés, megnyugszanak a gondolatok.

Nem véletlen, hogy ha olvasás után fekszel le, sokkal nyugodtabban és mélyebben alszol, mintha a telefonodat nyomogatod az ágyban.

Fény! Fény! Még több fény! Kép forrása: unsplash

A természetes fénynél jobb kedvjavító nincs is, ezt bizonyosan érzed te is, amikor a hosszú téli időszak után először kisüt a nap.

A sötét, fényszegény otthonokban hamarabb elfáradsz, rosszabb lesz a közérzeted, hajlamosabbá válhatsz a depresszióra.

Érdemes ezért könnyű függönyöket, lágy esésű anyagokat beszerezni, amik beengedik a fényt, ha pedig például az otthonod fekvése miatt nem tudsz elegendő természetes fényhez jutni, akkor válassz olyan világítást, ami meleg fényt ad, ez áll ugyanis legközelebb a természetes nappali fényhez.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!