Bézs és barna – 5+1 variáció a menő lakberendezős alapszínekre

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Bézs és barna – 5+1 variáció a menő lakberendezős alapszínekre

A bézs és a barna a legközkedveltebb alapszínek közé tartozik a lakberendezésben. Nem véletlenül: a két meleg, otthonos árnyalatból hatalmas a kínálat, ugyanakkor könnyen kombinálhatóak más színekkel. De milyen lesz a végeredmény akkor, ha csak belőlük építkezel?

Kifinomult bézs Kép forrása: klikk.no

A bézs nagyon elegáns és kifinomult tud lenni, emellett optikailag rengeteget nagyíthat a környezeteden. Kiemelten igaz ez akkor, ha a sötétebb színek helyett inkább világosabb árnyalataival, vagy fehérrel ötvözöd. A képen erre láthatsz egy tökéletes példát, ennél a konyha-étkezőnél maximálisan érvényesül a bézs letisztultsága és a fehér térnagyító szerepe.

Persze túl sokat nem kellett világítani ezen a helyiségen, köszönhetően a méretes ablakoknak, de fényből sosem lehet elég, főleg nem a ház egy ilyen fontos részében. A látvány egyébként akkor is tökéletesen lenne, ha a tervezők ötvözték volna némi sötétbarnával, de akkor már más hangulatot közvetítene, és nem lenne ennyire egyszerű, puritán.

Erős barna Kép forrása: tumblr, uniqueshomedesign

Az előző egyszerű és igazán letisztult konyha után itt a tökéletes ellentét, a határozott, sötét alapokra építő, barna nappali. Itt is felfedezhetsz némi bézses árnyalatot, de ez egyértelműen minimális, sokkal inkább a barnák uralják a teret, amit ki is hangsúlyoztak néhány mintás bútorral, kiegészítővel.

A helyiség hangulatán egyedül a fehér plafon és a bézses ablakkeretek enyhítenek, még a szőnyeg is inkább a világosbarna vonalat erősíti. Ennek a nappalinak jóval inkább rusztikus a hangulata, jobban emlékeztet a patinás vidéki lakberendezésre, semmint egy modern, városi nappalira. De ezzel nincs is semmi gond, ha ilyen környezetben érzed jól magadat, akkor ne zavarjon, hogy a barna kissé régies ebben a kontextusban. Csupán társíts hozzá néhány világos pontot, és máris tökéletesen otthonos helyiségre tehetsz szert.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján