Bézs és barna – 5+1 variáció a menő lakberendezős alapszínre

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Bézs és barna – 5+1 variáció a menő lakberendezős alapszínre

A bézs és a barna a legközkedveltebb alapszínek közé tartozik a lakberendezésben. Nem véletlenül: a két meleg, otthonos árnyalatból hatalmas a kínálat, ugyanakkor könnyen kombinálhatóak más színekkel. De milyen lesz a végeredmény akkor, ha csak belőlük építkezel?

Markánsabb megoldások Kép forrása: livecreatingyourself.com

Soron következő helyiségünk ezúttal egy konyha, de most azt mutatjuk meg, hogyan mutatnak ebben a térben a sötét alapszínek. Az összhang itt is adott, a látvány viszont jóval markánsabb és határozottabb, mint a bézses konyha esetében. A munkapulton és a csempéken felül semmi sem enyhít a barna komorságán (legfeljebb a vidám, mintás szőnyeg), ennek ellenére a többség szívesen főzőcskézne egy ilyen modern konyhában.

Amivel azonban feltétlenül kalkulálnod kell, az az átlagosnál gyakoribb takarítás, ugyanis a sötétbarna alapon minden egyes morzsa fel fog majd tűnni, ez sajnos kivédhetetlen. Amennyiben ez zavar, bátran választhatsz bézses, a csempékkel, pulttal harmonizáló alapot a sötétbarna padló helyett – az összhang így is adott lesz.

Ismét visszakanyarodunk a bézses árnyalatokhoz, hiszen ahogy említettük, ennek a színcsaládnak pont az a lényege, hogy változatosan felhasználható. Jó példa a sokszínűségre ez a helyiség, ami egyúttal tökéletesen ötvözi a világos barnákat és a bézses árnyalatokat.

A hangulat itt egyáltalán nem mogorva, vagy ódon, ami elsődlegesen a világos falaknak és a még világosabb mennyezetnek köszönhető.

Bár szűk helyen, de megfigyelheted, hogy a padló itt már sötét: ez könnyen elronthatná a hangulatot, ám ezt az eshetőséget kizárják a világos szőnyegek és a kanapé. A nappali legsötétebb része a sarokban álló aprócska bútor, ami viszont nem elnyomja, hanem éppen kiemeli a helyiség otthonos hangulatát.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató