5+1 betegséget okozó falszín az otthonodban: hízás, vérnyomás, gyomorpanaszok

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 betegséget okozó falszín az otthonodban: hízás, vérnyomás, gyomorpanaszok

Az otthonod színei kifejezhetik az egyéniségedet, feldobhatják a lakást, világosíthatják, vagy tágíthatják a teret. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a színeknek hatása van a hangulatunkra, így ha egy-egy árnyalatot túl nagy felületen alkalmazunk, az akár negatív hatást is kiválthat, vagy az arra hajlamosak betegségeit súlyosbíthatja is. Ezt nem árt szem előtt tartani, mielőtt egy egész fal lefestésébe kezdesz.

Kék

A kék nyugodt, kiegyensúlyozott, és nagyon kellemes árnyalat, ráadásul jól társítható más színekkel, azonban mivel hideg árnyalatról van szó, fázóssá tehet, ami ugyan önmagában nem betegség, de nagyon kellemetlen állapot.

Ha sok a kék a lakásban, és mindig úgy érzed magadat, mint akiben valamilyen betegség bujkál, próbáld a szobát melegebbé tenni egy kis barnával, ami nagyon szépen harmonizál a kék minden árnyalatával.

Lila

A lila színt a pompa és az előkelőség, sőt az érzékiség színének tartják, ezért a hálószobába például akár a pirosnál is jobb választás lehet, hiszen a pihenést sem zavarja.

Ugyanakkor a lila elősegíti a befelé fordulást, az elmélkedést, így azoknak, akik hajlamosak a depresszióra, a csüggedésre vagy a pesszimizmusra, a nagy felületen használt lila szín nem feltétlenül tesz jót. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, válassz világosabb, vibrálóbb árnyalatot, vagy egészítsd ki zölddel, ami merész, de meglepően mutatós választás a sötétebb lila árnyalatokkal is, és kicsit élőbbé, élénkebbé teszi azokat.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv