Bekuckózás indul! Így teremts meleg hangulatú téli otthont magadnak

Írta: ,

Ahogy közelít a kinti hőmérséklet a 0 fokhoz, egyre inkább úgy érezzük, hogy szükségünk van a lakásban valami szívet-lelket melengetőre, hogy jobb legyen a hangulatunk. Ha nincs otthon kandallód, még akkor sem kell lemondanod erről a tervről, hiszen egy-két ügyes lakberendezési trükkel igazán meleg hangulatot csempészhetsz be. Így ha végre megérkezik a hóesés, egy szuper benti kuckóból nézheted majd!

Fények a nappaliban Kép forrása: lulleoglaban.blogspot.hu

1/6 Fények a nappaliban

Sokan félnek attól ősz végén és télen, hogy bevigyék a lakásba a fehér színt, és helyette narancsokkal és pirosakkal dekorálnak mindent.

Pedig a fehér megnyugtatóan hat ránk, és világos szín lévén fényekkel feldobva azonnal egy meleg, kényelmes, barátságos beltér hangulatát tudja kelteni. A nappaliban például bátran használhatod az ünnepi időszakot megelőzően is.

Jó trükk, ha ilyen színű díszpárnákat használsz a kanapén, vagy akár a földön is. Ilyenkor jó, ha még inkább össze tudod hozni az embereket, a szeretteidet, barátaidat, ezért ideiglenesen egy kis földön ülős étkezőt is létrehozhatsz a nappaliban, ahol együtt tudtok vacsorázni, borozgatni.

Pihepuha háló Kép forrása: carriefiter.com

2/6 Pihepuha háló

A hálószobát a hideg beköszöntével érdemes kötöttbe öltöztetned, és beszerezned néhány párnahuzatot, egy nagyobb pokrócot és akár egy puha szőnyeget is, amely ezzel a technikával készült.

A fényfüzérek, lámpások innen sem hiányozhatnak, hiszen ezek látványa már elég ahhoz, hogy egy kicsit melegebb, meghittebb legyen a lakás.

Ha igazán hiányolod a nyarat és a meleget, akkor a nyári emlékeidről készült fotókat is a fényfüzérre csíptetheted, hogy még jobb legyen a hangulatod!

Ne feledkezz meg a fürdőről! Kép forrása: housebeautiful.co.uk

3/6 Ne feledkezz meg a fürdőről!

Ha van tökéletes időszak a hosszú fürdőzésekre, akkor az határozottan a hideg szezon!

Egy hosszú és fárasztó nap után kevés jobb dolog van ebben az időszakban, mint elmerülni a habokban egy jó könyvvel és egy finom teával.

Ha te is szereted a téli fürdőzéseket, akkor gondoskodj arról, hogy a fürdőszobát is kidekoráld egy kicsit az évszaknak megfelelően, így nem csak a forró víz tud majd átmelegíteni, hanem a díszítés adta hangulat is.

Olvasósarok Kép forrása: thewoodgraincottage.com

4/6 Olvasósarok

Ha bárhol a lakásban van szabad 2 négyzetméternyi területed, akkor ott rendezz be magadnak egy téli olvasósarkot.

Az egyik legjobb elfoglaltság a hideg délutánokon és estéken, ha bekuckózol egy kicsit, és egy ilyen kis olvasósarok éppen ebben az időszakban a legideálisabb ehhez.

Néhány párna és pokróc, kényelmes fotel, esetleg egy vékonyabb matrac kell csak hozzá, egy lámpa és a kedvenc könyved, zenéid, hogy meglegyen a tökéletes hangulat!

Díszítsd fel a konyhát! Kép forrása: livehomedecorator.com

5/6 Díszítsd fel a konyhát!

Még az advent szezont sem kell feltétlen megvárnod, hogy a konyhát elkezd dekorálni.

Természetesen nem a karácsonyi díszeket kell már most rögtön előszedned, de egy-két fenyőággal, szivecskékkel, gyertyákkal már ide is elkezdheted becsempészni a meleget.

Családi vagy baráti vacsorákhoz így még tökéletesebb helyszín lesz majd a lakásod, hiszen itt biztosan mindenki szívesen eltölt majd néhány órát.

Extra tippek Kép forrása: johnlewis.com

6/6 Extra tippek

A lakás bármelyik pontját feldobhatod a hideg beköszöntével gyertyákkal, mécsesekkel és lámpásokkal, és egy-két fenyőből készült dekorációval is.

Ez lehet egy egyszerű fenyőkoszorú, akár díszítetlenül is, vagy régi rönkökből készült alátét a gyertyákhoz.

Az egyik legszuperebb trükk pedig, amely még az ismerőseid kedvére is tesz, ha készítesz egy forrócsoki-állomást erre az időszakra.