Kell még egy szoba? Kreatív felhasználása egy beépített erkélynek

Zabolai Margit
Írta: ,

Sok helyen az erkélyek még mindig a kacatok tárolására, legfeljebb egy sosem használt kisszék elhelyezésére szolgálnak, pedig az értékes négyzetméterek jól hasznosíthatóak lennének. A beépített erkélyeket lehet szeretni vagy gyűlölni, de az biztos, hogy ha már ablak és fal kerül a balkon köré, akkor érdemes legalább hasznosra fordítani ezt a területet. Természetesen az épületre vonatkozó építészeti szabályokat, valamint az erkély teherbírását mindig szem előtt kell tartani, de az alábbi képek jó ötletadók lehetnek.

Egy kis zöld, egy kis napfény, egy kényelmes ülőhely és éppen annyi sík felület, ahová egy péksüteményt meg egy csésze kávét le tudsz tenni.

Egy ilyen erkélyen biztosan jól indul a nap, de este is kellemes lehet itt lazítani, nézni akár az elhaladó embereket, vagy hallgatni az esőt.

A felfüggesztett székről persze mindenképpen érdemes kikérni egy statikus véleményét, sőt a fölötted lakó erkély tulajdonosát is minimum illik megkérdezni, de természetesen egy talajon álló fotellel is ugyanolyan kellemes reggelizőhelyet rendezhetsz be magadnak.

Akár vendégszoba is lehet Kép forrása: novate.ru

Egy kiadós vasárnapi ebéd után biztosan jól esik itt elterülni egy jó könyvvel, de ha elég jól megoldott az erkély szigetelése, akár egy vendégszoba is lehet a beépített erkélyből.

Egy-egy éjszaka eltöltésére egy ügyesen kitalált és minőségi anyagokkal kivitelezett erkély-szoba sokkal kényelmesebb alvóhelyet nyújthat az átutazóban lévő barátnak vagy látogató tesónak, mint a konyhában kihajtogatott futon, így aki tényleg apró lakásban lakik, annak egy ilyen megoldás nagyon jól tud jönni.