Kell még egy szoba? 5 kreatív felhasználása egy beépített erkélynek

Zabolai Margit
Írta: ,
Kell még egy szoba? 5 kreatív felhasználása egy beépített erkélynek

Sok helyen az erkélyek még mindig a kacatok tárolására, legfeljebb egy sosem használt kisszék elhelyezésére szolgálnak, pedig az értékes négyzetméterek jól hasznosíthatóak lennének. A beépített erkélyeket lehet szeretni vagy gyűlölni, de az biztos, hogy ha már ablak és fal kerül a balkon köré, akkor érdemes legalább hasznosra fordítani ezt a területet. Természetesen az épületre vonatkozó építészeti szabályokat, valamint az erkély teherbírását mindig szem előtt kell tartani, de az alábbi képek jó ötletadók lehetnek.

Akár vendégszoba is lehet Kép forrása: novate.ru

Egy kiadós vasárnapi ebéd után biztosan jól esik itt elterülni egy jó könyvvel, de ha elég jól megoldott az erkély szigetelése, akár egy vendégszoba is lehet a beépített erkélyből.

Egy-egy éjszaka eltöltésére egy ügyesen kitalált és minőségi anyagokkal kivitelezett erkély-szoba sokkal kényelmesebb alvóhelyet nyújthat az átutazóban lévő barátnak vagy látogató tesónak, mint a konyhában kihajtogatott futon, így aki tényleg apró lakásban lakik, annak egy ilyen megoldás nagyon jól tud jönni.

Otthoni munkaállomás Kép forrása: behance.net

Aki otthonról dolgozik, tudja, hogy néha nagyon nehéz elválasztani a munkát és a magánéletet, vagy a munkahelyi dolgokra koncentrálni, miközben például le kellene törölni a port vagy kipakolni a mosogatógépből az edényeket.

A beépített erkélyen berendezett iroda segíthet, hogy legyen egy saját, nyugodt zugod, ahol tényleg a munkádra koncentrálhatsz, ráadásul, ha a szigetelés megfelelő, akkor egy dolgozósarkot tényleg nagyon egyszerűen kialakíthatsz, kedved szerint rendezgethetsz az erkélyeden.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!