Az otthon illata – kreáld meg a lakásod parfümjét!

Lakosi Alexa
Írta: ,
Az otthon illata – kreáld meg a lakásod parfümjét!

Ismered az érzést, amikor egy hosszú út után hazaérsz, kinyitod a bejárat ajtót, ledobod a bőröndöt, lerúgod a cipőd, veszel egy nagy levegőt… és akkor megérzed az otthonod igazi illatát. Hogy ez kellemes, barátságos és finom illat legyen, nem kell sokat tenned. Nézzük az alapvető dolgok listáját.

Az alapok – tisztaság

Azt ugye nem kell mondani, hogy ha nincs tisztaság, nincs kellemes illat sem. A takarítás evidencia, és ezen belül fontos az is, hogy a kárpitokat, függönyöket, szőnyegeket rendszeresen tisztítsd, hiszen azok veszik fel a legtöbb szagot a lakásban, ezekbe beivódik minden illat, ami az otthonodban termelődik, a főzés összes szagától kezdve a le nem vitt szemét kellemetlen kipárolgásáig. Külön plusz, ha például a szőnyegtisztításhoz nem durva vegyszereket használsz, hanem inkább környezetbarát anyagokkal – például szódabikarbónával – dolgozol.

Emellett nézzünk szét a vizesblokkokban is: ott ugyanis az eltömődött szifonok tudnak nagyon rossz szagokat kibocsátani, szóval megéri a lefolyótisztítás – akár házi szerekkel, akár vegyszerekkel végzed. A tisztasághoz végül hozzátartozik a levegő tisztasága is, azaz akár tél van, akár nyár, rendszeresen kell szellőztetni a lakást, cserélni a levegőt.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv