Az 5 kedvenc tippünk, hogyan öltöztesd tavaszi hangulatba a lakást

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Ha tavasz, akkor megújulás. Ahogy a természet is leveti ilyenkor szürke szomorkás göncét és új ruhába öltözik, úgy az otthonunk sem árt egy kis felfrissülés. Ehhez adunk most egy kis segítséget, hogy a te lakásod is örömteli, vidám kis kuckóvá váljon.

Köszöntsd a tavaszt! Kép forrása: makinghomebase.com

Bár az egyik humorista mostanában feltette azt a kérdést, hogy „Volt-e már valaki, akinek egy évszak visszaköszönt?”, én mégis azt mondom, kedves ötlet így dekorálni a nappalinkat.

Csupán egy táblafestékkel lekent képre és krétára lesz szükségünk. Ahogy majd jön a nyár, az ősz a tél, úgy változhatnak a kiírások is. Dekorálhatjuk az évszaknak megfelelő motívumokkal: virágokkal, hópelyhekkel, falevelekkel, vagy amihez épp kedvünk tartja.

Ha vendég érkezik az otthonunkba, biztosan bezsebelhetünk pár dicsérő szót az elkészült munkánkért.

 

Virág mindenhol Kép forrása: tidbits-cami.com

Pár csokor virág, itt-ott elrejtve a házban garantáltan tavaszi hangulatba repít majd. A konyhában, az éjjeliszekrényen, az étkezőben, de még a bejárati ajtó mellett is pompásan mutat.

És akkor a friss virágillatról, ami belengedezi az otthonunkat még nem is beszéltünk. Díszítheted a csokrot selyemszalaggal is, úgy még kedvesebb lesz az összkép.

Ha azt szeretnéd, hogy sokáig a lakás éke legyen, mindig vágd egy picit vissza a szárait és folyamatosan cseréld alatta a vizet.