Az 5 kedvenc tippünk, hogyan öltöztesd tavaszi hangulatba a lakást

Írta: ,

Ha tavasz, akkor megújulás. Ahogy a természet is leveti ilyenkor szürke szomorkás göncét és új ruhába öltözik, úgy az otthonunk sem árt egy kis felfrissülés. Ehhez adunk most egy kis segítséget, hogy a te lakásod is örömteli, vidám kis kuckóvá váljon.

Köszöntsd a tavaszt! Kép forrása: makinghomebase.com

1/5 Köszöntsd a tavaszt!

Bár az egyik humorista mostanában feltette azt a kérdést, hogy „Volt-e már valaki, akinek egy évszak visszaköszönt?”, én mégis azt mondom, kedves ötlet így dekorálni a nappalinkat.

Csupán egy táblafestékkel lekent képre és krétára lesz szükségünk. Ahogy majd jön a nyár, az ősz a tél, úgy változhatnak a kiírások is. Dekorálhatjuk az évszaknak megfelelő motívumokkal: virágokkal, hópelyhekkel, falevelekkel, vagy amihez épp kedvünk tartja.

Ha vendég érkezik az otthonunkba, biztosan bezsebelhetünk pár dicsérő szót az elkészült munkánkért.

 

Virág mindenhol Kép forrása: tidbits-cami.com

2/5 Virág mindenhol

Pár csokor virág, itt-ott elrejtve a házban garantáltan tavaszi hangulatba repít majd. A konyhában, az éjjeliszekrényen, az étkezőben, de még a bejárati ajtó mellett is pompásan mutat.

És akkor a friss virágillatról, ami belengedezi az otthonunkat még nem is beszéltünk. Díszítheted a csokrot selyemszalaggal is, úgy még kedvesebb lesz az összkép.

Ha azt szeretnéd, hogy sokáig a lakás éke legyen, mindig vágd egy picit vissza a szárait és folyamatosan cseréld alatta a vizet.

 

A bejárat új ruhája Kép forrása: etsy.com

3/5 A bejárat új ruhája

Itt az ideje eltenni a garázs mélyére a piros-fehér rénszarvasos koszorút, mert jó ideig nem lesz rá szükség. Ha ez megvan, előveheted a bejárati ajtó új ruháját!

A tavasz egyik legszebb virága egyértelműen a tulipán, de bármilyen más gyönyörűségből is elkészítheted ezt a díszt. Itt jobb, ha nem vágott virágot használunk, hiszen folyamatosan cserélgetni kellene, és az öntözése is problémát jelenthet.

Legjobb, ha egy kis faládába ültetünk párat a kedvenc virágunkból, és egy szalag segítségével felkötözzük az ajtóra.

 

4/5 Bárányfelhők

A textileken is köszönjön vissza a tavasz hangulata! Bátran cseréld le ilyenkor a plédeket, ágyneműhuzatokat, de az asztalterítő se felejtsd ki!

Még ha sablonosan is hangzik, de használj pasztellszíneket - babakék párnák között pihenni például olyan, mintha csak bárányfelhőkben utaznánk. Nem kell új párnákba beruházni, elég csak a huzatot lecserélni.

Méteráru boltban meseszép anyagokat találsz, innentől már csak kézügyesség és kreativitás kérdése az egész, de készen is beszerezhetsz csodás huzatokat. A kedves világos színek máris vidámabbá, frissebbé varázsolják majd az otthonodat!

Ha tavasz, akkor húsvét Kép forrása: oursouthernhomesc.com

5/5 Ha tavasz, akkor húsvét

A tavasz összeforrt a húsvéttal. Bár a Jézus feltámadása - nyuszi - tojás háromszög nem teljesen egyértelmű, azért dekorációnak nagyon szép díszeket lehet készíteni a kereszténység egyik legnagyobb ünnepére.

Ha szeretnél valami különlegességet csempészni az otthonodba, tegyél pár színes tojást a vázába és arra a virágcsokrot.

Ha nem akarsz az igazi tojással bíbelődni, használhatsz hungarocellt vagy műanyagot is.