Praktikus, de mégis látványos: tippek aprócska étkezőhöz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Praktikus, de mégis látványos: tippek aprócska étkezőhöz

Az étkezőnek igazán fontos szerephez kellene jutnia minden otthonban, hiszen már kutatások is alátámasztják, micsoda összetartó, közösségformáló ereje van az együtt töltött étkezéseknek. Sajnos manapság gyakran háttérbe szorulnak a közös ebédek, vacsorák, miközben a lakásokban gyakran éppen ennek a helyiségnek jut a legkisebb alapterület. De hogyan hozhatod ki az étkezőből a legtöbbet akkor, ha neked is alig van helyed?

Ha nem csak az étkeződ, hanem a konyhád is kicsi, akkor bizony fejtörést okozhat számodra, hogyan oszd be a rendelkezésedre álló teret.

Ilyen helyzetben jó választás akár egy különálló pultrészt beépíteni a konyhába.

Amikor nem főzöl, ez a felület lehet az étkező, itt tudjátok elfogyasztani az ételt, vagy leülhettek beszélgetni a vendégekkel.

Ha viszont összedobnál valamit vacsorára, az étkező funkcionálhat extra pultként, így még az egészen apró konyhát is sokkal hatékonyabban kihasználhatod.

 

Manapság nem csak a divat miatt célszerű padot választani az étkezőkbe.

Ezeken kicsit könnyebb helyet foglalni akkor is, ha több vendégetek van, ráadásul a padot jóval egyszerűbb elrejteni az asztal alá, ha épp nincs rá szükségetek.

A korábbi példánál maradva, a falhoz tehetitek a padot, és az asztalt teljesen fölé tolhatjátok akkor, ha nincsen vendégetek, vagy nem használjátok egyszerre többen az étkezőt.

Így rengeteg helyet nyerhettek, mégpedig esztétikusan – a széktámlák nem fognak rontani az összképen.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!