Praktikus, de mégis látványos: tippek aprócska étkezőkhöz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az étkezőnek igazán fontos szerephez kellene jutnia minden otthonban, hiszen már kutatások is alátámasztják, micsoda összetartó, közösségformáló ereje van az együtt töltött étkezéseknek. Sajnos manapság gyakran háttérbe szorulnak a közös ebédek, vacsorák, miközben a lakásokban gyakran éppen ennek a helyiségnek jut a legkisebb alapterület. De hogyan hozhatod ki az étkezőből a legtöbbet akkor, ha neked is alig van helyed?

A maximális térkihasználás érdekében alapszabály, hogy az étkezőt nem tesszük a helyiség közepére – ellenben valamelyik sarokban, vagy a fal mellett muszáj neki helyet szorítani.

Ez nem csak azért jó választás, mert így könnyebben és gondtalanabbul mozoghattok a konyhában, hanem azért is, mert szükség esetén meg tudjátok nyitni a teret.

Amikor vendég érkezik, elég csak kijjebb húzni az asztalt, és mindenkinek jut hely.

Egyébként pedig bőven elég, ha az állandó létszámnak megfelelő ülőalkalmatosságról gondoskodtok.

Manapság nem csak a divat miatt célszerű padot választani az étkezőkbe.

Ezeken kicsit könnyebb helyet foglalni akkor is, ha több vendégetek van, ráadásul a padot jóval egyszerűbb elrejteni az asztal alá, ha épp nincs rá szükségetek.

A korábbi példánál maradva, a falhoz tehetitek a padot, és az asztalt teljesen fölé tolhatjátok akkor, ha nincsen vendégetek, vagy nem használjátok egyszerre többen az étkezőt.

Így rengeteg helyet nyerhettek, mégpedig esztétikusan – a széktámlák nem fognak rontani az összképen.