Praktikus, de mégis látványos: tippek aprócska étkezőkhöz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Praktikus, de mégis látványos: tippek aprócska étkezőkhöz

Az étkezőnek igazán fontos szerephez kellene jutnia minden otthonban, hiszen már kutatások is alátámasztják, micsoda összetartó, közösségformáló ereje van az együtt töltött étkezéseknek. Sajnos manapság gyakran háttérbe szorulnak a közös ebédek, vacsorák, miközben a lakásokban gyakran éppen ennek a helyiségnek jut a legkisebb alapterület. De hogyan hozhatod ki az étkezőből a legtöbbet akkor, ha neked is alig van helyed?

A maximális térkihasználás érdekében alapszabály, hogy az étkezőt nem tesszük a helyiség közepére – ellenben valamelyik sarokban, vagy a fal mellett muszáj neki helyet szorítani.

Ez nem csak azért jó választás, mert így könnyebben és gondtalanabbul mozoghattok a konyhában, hanem azért is, mert szükség esetén meg tudjátok nyitni a teret.

Amikor vendég érkezik, elég csak kijjebb húzni az asztalt, és mindenkinek jut hely.

Egyébként pedig bőven elég, ha az állandó létszámnak megfelelő ülőalkalmatosságról gondoskodtok.

Manapság nem csak a divat miatt célszerű padot választani az étkezőkbe.

Ezeken kicsit könnyebb helyet foglalni akkor is, ha több vendégetek van, ráadásul a padot jóval egyszerűbb elrejteni az asztal alá, ha épp nincs rá szükségetek.

A korábbi példánál maradva, a falhoz tehetitek a padot, és az asztalt teljesen fölé tolhatjátok akkor, ha nincsen vendégetek, vagy nem használjátok egyszerre többen az étkezőt.

Így rengeteg helyet nyerhettek, mégpedig esztétikusan – a széktámlák nem fognak rontani az összképen.