Aprócska díszek a tökéletes ünnepi hangulatért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A már-már kötelezőnek számító karácsonyi dekorációkon túl gyakran az egészen aprócska, egyszerű díszek teszik fel a pontot a tökéletes ünnepi látványra. Nem csupán a karácsonyfa és a feldíszített asztal sugározhatja a különleges, egyedi hangulatot, a kisebb-nagyobb díszek ugyancsak ezt a célt szolgálják – akár már advent előtt, ha akarod!

Ragyogjon a dekoráció!

Az egyik legkönnyebb módja a karácsonyi hangulat megteremtésének a ragyogó dekoráció készítése. Ehhez két alapelem alkalmazható, az egyiket az olcsón beszerezhető gyertyák, a másikat pedig a fényfüzérek ölelik fel.

Utóbbi ugyancsak nem óriási beruházás, viszont folyamatosan áramot fogyaszt, ezért a bekapcsolását célszerű arra az időtartamra redukálni, amikor valóban élvezni tudjuk az általa sugárzott hangulatot.

Kültéri dekorációhoz szerencsésebb napelemmel működő fényfüzért vásárolni, így jóval gazdaságosabban úszhatjuk meg a bejárati ajtó, ablakok dekorálását. 

Lakáson belül a fényfüzéreket gyakorlatilag bárhol átvezethetjük, ám mindenképpen érdemes egyszínű és áttűnő funkcióval bíró változatot használni, esetleg fehér anyaggal óvatosan lefedni, így hosszútávon sem lesz zavaró a látvány.

Használj gyertyákat!

A hagyományos dekorációt tekintve az egyik legbiztosabb pont, amire mindig támaszkodhatunk, az a gyertya.

A lakás bármelyik részén, az összes helyiségben megállja a helyét, akár önmagában, akár a dekoráció részeként tekintünk rá.

Természetesen alapszabály, hogy a meggyújtott gyertyát ne hagyjuk magára, de ezen felül bátran dekoráljuk vele a helyiségeket. Beletehetjük lámpásba, karácsonyi párologtatóba, de nemes egyszerűséggel fém-, fa-, vagy üveglapra is állíthatjuk.

Az alapot dekorálhatjuk fenyőágakkal, bogyós termésekkel, vagy akár karácsonyfadíszekkel, gyöngysorokkal, szalagokkal.

Karácsony tájékán még inkább érdemesebb az illatosított gyertyák mellett voksolni, illetve ajánlatos időnként a valóban látványos, nagyméretű változatokat beszerezni.