4 apró dolog, amit már ma megtehetsz, hogy az otthonod boldogabb hely legyen

Zabolai Margit
Írta: ,
4 apró dolog, amit már ma megtehetsz, hogy az otthonod boldogabb hely legyen

Kép forrása: unsplash

Mindenhol jó, de a legjobb otthon – most viszont, amikor talán kicsit több időt is kell otthon töltenünk, mint amennyit szeretnénk, még fontosabb, hogy olyan hellyé változtassuk a lakást, ami örömet ad a benne lakóknak. Adunk néhány tippet, amit már ma is bevethetsz!

Az ágyad tükrözi az új napod kezdetét

Fura, hogy ezt így le kell írni, mert alapvető kellene legyen: minden reggel vesd be az ágyad! Apróságnak tűnhet, de nem hiába javasolják az önsegítő könyvek.

Az alig néhány perces rutin ugyanis nem csak rendezettebbé teszi a hálószobádat, ami eleve kellemesebbé teszi a lakás hangulatát, így pedig boldogabb hellyé az otthonodat, de segít elválasztani a pihenés és a produktivitás idejét, azt az érzést kelti benned, hogy készen állsz arra, hogy elinduljon a nap.

Ez mindig fontos, de ha otthonról dolgozol, akkor különösen nagy különbséget jelenthet egy ilyen kis rituálé.

Tedd látható helyre az emlékeidet!

Mindenhol arról olvasni, hogy ne halmozd fel az apróságokat, tedd szellősebb, tisztább hellyé az otthonodat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy asztal és két szék kivételével mindent ki kellene dobálnod, sőt!

A fiókokban kallódó papírfecniknek azonban tényleg nem sok haszna van, ha valamit tényleg azért tartottál meg, mert értékes a számodra, akkor tedd látható helyre!

Keretbe foglalva egy koncertjegy is mutatós lehet, és megtalálhatod neki a megfelelő helyet, akár egy sarokban, akár egy olyan helyen, ahová komolyabb műalkotást nem tennél ki, például a fürdőszoba falán. Ha az emlékeid szem előtt vannak, minden nap mosolyt csalnak majd az arcodra!

Legyen egy pihenő sarkod!

Mindegy, hogy a kanapé egyik része, egy külön fotel, vagy egy széles ablakpárkány az, legyen egy helyed, ahol jól esik üldögélni egy kicsit!

Keresd meg azt a helyet, ahol kellemesek a fények, jó érzés elvonulni, ahol tudnál kicsit olvasgatni vagy meginni a kávédat.

Ha kell, gondold át kicsit a szoba elrendezését, hogy ide kerüljön egy ülőalkalmatosság, legyen egy lámpa, hozd ide a kedvenc díszpárnádat, és bármit, amivel még kellemesebbé teheted a környezetedet. Ülj le, figyeld meg, mit látsz a székedből, és tegyél oda is valami szépet – egy képet, egy virágot – amin szívesen pihen a szemed. Meg fogsz lepődni, milyen sokat számít, ha van egy kedvenc helyed a lakásban!

Tegyél valamit azokért, akikkel együtt laksz!

Hagyj a sütidből a lakótársadnak a konyhaasztalon, töltsd újra a párod müzlis tárolóját, tegyél limonádét a hűtőbe vagy hagyj egy virágot az otthoni íróasztalon.

A lényeg, hogy tegyél valami apróságot annak, akivel megosztod az otthonodat, és ne várj cserébe semmit!

A kedves figyelmesség, ha tényleg viszonzást nem várva csinálod, téged is jó érzéssel tölt majd el, örömet okoz annak, akiért tetted, ettől pedig azonnal sokkal jobb lesz a hangulat – ennél látványosabban pedig semmi nem befolyásolhatja azt, hogy boldog hely-e az otthonotok. Hiszen segíthet a rend, a fények meg a rituálék, de végső soron mégis azok teszik boldoggá az otthont, akik benne laknak.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba