Álomszép függöny megoldások, amiket azonnal ki akarsz majd próbálni

Boros Mariann
Írta: ,

Ha szeretnéd kicsit megújítani otthonodat, ugyanakkor nem akarod bútoraidat lecserélni, dobd fel a lakást vagány, színes textíliákkal. A függöny eredeti, sötétítő funkciója mellett különleges, díszítő eleme is lehet a különböző lakóhelyiségeknek. Légy kreatív, és válassz a bútoraidhoz passzoló, megfelelő színű és anyagú darabokat!

Vagány kontrasztos drapériák Kép forrása: hgtv.com

Hasonló színű, ugyanakkor eltérő mintájú anyagok remekül mutatnak egymás közelében, akárcsak ez a geometriai mintás kék-fehér textil redőny és az előtte lógó kék függöny, melyek jól harmonizálnak a kék-fehér falfelülettel is.

Mindkét árnyékoló elem könnyű vászon anyagból készült, a függöny megkötőjeként pedig egy gyöngyökkel kirakott karkötő szolgál.

Ha nem csupán az öltözködés terén szereted az extrém kiegészítőket, próbálj ki te is valami hasonlót.

Szellős, színes csíkok Kép forrása: Sparrowsoireesblog.com

A legunalmasabb erkélyt vagy teraszt is vidámmá teszi ez az élénk színű, keskeny anyagokból összeálló, szellős függöny, melynek elemei egyenként vannak rögzítve, még függönykarnis sem kell hozzájuk.

Ha te is szeretnél hasonlót készíteni, megunt, színes textíliákat felszabdalva is összeállíthatod ezt az igazán egyedi dekorációt, de akár erősebb papírból is meg lehet valósítani.

Persze, azért sötétítőnek nem épp a legpraktikusabb!